Světelnými meči na předvánoční šílenství. Nejnovější epizoda Hvězdných válek smetla všechny konkurenty

Světelnými meči na předvánoční šílenství. Nejnovější epizoda Hvězdných válek smetla všechny konkurenty
Star Wars: Poslední z Jediů |
5. VRAŽDA V ORIENT EXPRESU (země vzniku: USA)
Kenneth Branagh, Johnny Depp
Šestý víkend v kinech a stále mezi nejúspěšnějšími. Nová verze podle kultovní předlohy Agathy Christie s Kennethem Branaghem v roli detektiva Hercule Poirota stále táhne. Aktuálně se Vražda v Orient expresu promítala v 38 kinech, přišlo na ni 5.175 diváků, kteří v pokladnách nechali 780 tisíc korun. Od prvních dnů promítání si film z tuzemských kin odnáší téměř 24 milionů korun. Vidělo ho skoro 165 tisíc diváků, tedy třetí nejvyšší počet v rámci všech snímků aktuálního žebříčku Top 20.
4. PŘÁNÍ K MÁNÍ (Česká republika, Slovenská republika)
Přání k mání
Druhý víkend a čtvrtá příčka pro koprodukční pohádku Víta Karase. Tři dospívající, jeden kouzelný dědeček a tři přání přitáhlo do 92 kin 7.901 diváků, kteří za lístky utratili 957 tisíc korun. Za necelé dva týdny má rodinný film na kontě necelých 30 tisíc diváků a něco málo přes 3 miliony korun. Rozhodně se čekalo víc, i kvůli tomu, že řada recenzentů tenhle snímek nominovala na jeden z nejlepších tuzemských brzy uplynuvšího roku 2017. 
3. PADDINGTON 2 (Velká Británie, Francie)
Paddington 2 | Vertical Entertainment
Digitální chlupáč z Peru na bronzové příčce. Pokračování Paddingtona vidělo o třetím víkendu od premiéry 11.455 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,45 milionů korun. Ani tenhle zdařilý rodinný film nenašel mezi tuzemskými diváky odpovídající odezvu. Za necelé tři týdny od uvedení Paddingtona 2 vidělo pouhých 66 tisíc diváků. Tržby činily 7,40 milionů korun.
2. MATKY NA TAHU O VÁNOCÍCH (USA)
Matky na tahu o Vánocích
Minule žebříček ovládly, tentokrát se zcela pochopitelně musely spokojit s druhým místem. Pařící matky vidělo v 49 kinech 13.173 divaček a diváků. Tržby činily necelé 2 miliony korun. Taková ta odpočinková záležitost mezi nakupováním dárků, podnikovými večírky případně lehkou depresí, jak ty Vánoce zase zvládnu?
1. STAR WARS: POSLEDNÍ Z JEDIŮ (USA)
Star Wars: Poslední z Jediů
Stejně jako loni a předloni to u vás vyhrály Star Wars. Poslední z Jediů nicméně neměl jako Rogue One o rok dříve konkurenta v podobě Anděl Páně 2 (2017). Takže byl ten úspěch letos o několik světelných let výraznější. Star Wars: Poslední z Jediů byly nasazeny do 159 kin, přišlo na ně 201.859 diváků (!!!) a tržby činily 32,19 milionů korun. Jde o největší úspěch v rámci letošních tuzemských tržeb a návštěvnosti.
Mark Hamill
Star Wars: Poslední z Jediů
Síla se probouzí před dvěma roky logicky zaznamenala větší úspěch (234.034 diváků, tržby 37,26 milionů korun), neboť natěšenost po hodně dlouhé době byla obrovská. I tak - dvojnásobně v porovnání s ostatními "chudými příbuznými" na žebříčku - jde o impozantní čísla. Kromě letošního nejlepšího startu v rámci tuzemských kin se Poslední z Jediů zařadil též mezi nejúspěšnější premiérové starty vůbec. Aktuálně drží v rámci počtu divákou 9. příčku před Hobitem: Neočekávanou cestou (2012). V rámci tržeb se Poslední z Jediů řadí na 8. příčku, před Hobita: Šmakovu dračí poušť (2013).
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdeteZDE.