Disney stahuje nové Ledové království pro nenávistné reakce z kin

Disney stahuje nové Ledové království pro nenávistné reakce z kin
Ledové království: Vánoce s Olafem
Netřeba připomínat, že fanoušci Ledové království přímo milují, takže krátký film z téhož světa měl být jasnou trefou do černého (a nepochybně byl nasazen ke Coco i proto, aby vyvážil to, že má mexickou příchuť, což není v době protiimigrační nálady v USA dvakrát žádaná věc). Jenže se stala přesně opačná věc: Coco všichni milují a kraťas Ledové království nenávidí.
Nejlépe hodnocené Pixarovky. Kterou z nich režíroval i český tvůrce?
Téma18. 1. 2018
Nejlépe hodnocené Pixarovky. Kterou z nich režíroval i český tvůrce?
Svou roli jednoznačně hraje to, že mají Vánoce s Olafem 21 minut, což je na předfilm zkrátka hodně. Jen si to představte - i s reklamami se člověk prvního záběru z Coco dočká nějakou půl hodinku poté, co v sále zhasnou světla.
Českého diváka tohle rozhodnutí nijak neovlivní. Coco jde u nás do kin až v lednu a nepočítalo se s tím, že by ho vánoční kraťas v našich kinech doprovázel. Mrzet nás to nemusí. Evidentně o nic zásadního nepřijdeme.To nekonečné čekání na konec kraťasu (který se zdá extrémně dlouhý i pro takřka nulový děj) se dá přirovnat k párty, která už dávno skončila a jeden z hostů zkrátka odmítá odejít. Dálka sama o sobě by nicméně nemusela být problém, kdyby kraťas fungoval. Což se prostě nestalo. Podle ohlasů jde o jednu z nejhorších prací studia Disney vůbec (nezapomínejme, že Ledové království je jejich dítě, nikoli Pixaru), kritizuje se naprosto všechno - od příběhu, přes písně, po zmíněnou délku. Studio si alespoň nesedí na uších a po pouhém týdnu rozumně rozhodla, že Vánoce s Olafem stáhne ze všech kin. 
Ledové království: Vánoce s Olafem
Ledové království