Není radno zahrávat si se smrtí a Melem Gibsonem! Odvážné kinopremiéry tohoto týdne...

Není radno zahrávat si se smrtí a Melem Gibsonem! Odvážné kinopremiéry tohoto týdne...
Hráči se smrtí
HRÁČI SE SMRTÍ (režie: Niels Arden Oplev)
Niels Arden Oplev, Elliot Page
Remake stejnojmenného snímku z roku 1990 láká na odvěkou existenciální otázku: existuje posmrtný život? Hrdinové Hráčů se smrtí se to rozhodnou otestovat tak říkajíc na vlastní kůži a mozkové buňky. Role vědkyně Courtney se ujala Ellen Page (Juno, Počátek). Spolu s dalšími kolegy se opakovaně dostává do stavu klinické smrti. Experimenty jsou ovšem stále nebezpečnější a vybírají si svou daň...
Kiefer Sutherland
Hráči se smrtí - Kiefer Sutherland
Z původního filmu do remake přišel Kiefer Sutherland, nicméně jen ve dvou scénách. Dostupné recenze upozorňují, že oproti původnímu filmu v novince nefunguje chemie mezi herci, jejich dosti temné charaktery, které častokrát diváky nemotivují držet jim palce. Tuzemští recenzenti prozatím snímku dávají 43 procent a zásadní otázka je nasnadě: proč musel tento remake vlastně vzniknout?
 
TÁTA JE DOMA 2 (režie: Sean Anders)
Komediální ujetost na seznamu premiér! Chlápci, co se v prvním dílu Táta je doma (2015) vůbec nemuseli, zakopali válečnou sekeru a vydávají se slavit Vánoce. Mark Wahlberg a Will Ferrel se mohou "těšit" například na Mela Gibsona, který si v téhle taškařici zahrál vysloužilého kapitána raketoplánu!
Mark Wahlberg, Will Ferrell
Táta je doma 2 | Paramount Network
Z recenze Františka Fuky: "Mel Gibson, na kterého jsem se těšil nejvíc, si vystačí se sarkastickými úšklebky a pohrdavým glosováním. John Lithgow vypadá velmi chatrně a je nepříjemné se koukat na to, jak hraje optimistického debila, který skrývá temné tajemství svého vztahu, jež ho přiměje až k pláči. Především u těchto dvou starých hereckých harcovníků se zdá, že by raději neměli s celým filmem nic společného, a stydí se za to, že v něm jsou. Ale ani Wahlberg s Ferrellem často nemají co předvést, což úzce souvisí s tím, že se scenáristům málokdy podaří vymyslet pro tu hromadu postav nějakou zajímavou situaci."
Prostě a jednoduše, složenky musí platit i Gibson, Wahlberg, Ferrell a další. Od tvůrcům by to nicméně chtělo větší soudnost, případně hodnověrnější vedení. Navíc to rozhodnutí, dát snímek s vánoční tématikou o měsíc před svátky... Škoda, přeškoda. Recenzenti prozatím dávají 43 procent.
 
DOMA JE TADY (režie: Tereza Kotyk)
Doma je tady
Koprodukční drama s tuzemských vkladem přináší debutantka Tereza Kotyk. Její první celovečerní počin byl uveden na letošním Febiofestu a pojednává o netradičním setkání, které z mladé Hanny a samotáře Maxe vykřeše lepší lidské bytosti. Vedle tuzemských herců se na snímku podílela například oscarová skladatelka Markéta Irglová.
 
SBOHEM DĚCÁKU (režie: Hana Ludvíková Muchová)
Sbohem děcáku
Časosběrný dokument pojednávající o lidech na prahu dospělosti, které vychovalo prostředí dětského domova, uzavírá výčet premiér. Režisérka svou sociální sondu zaměřila na čtveřici lidí, kteří se musí postavit na vlastní nohy, mají plány, sny a občas i očekávání. A ne vždycky se jim splní, co si vysní a slíbí. Celkem depka. Odpovědět si ale na otázku "kdo za to vlastně může?", je dost složitá.
 
Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.