Miliónová pohádka Anděl Páně 2 jde po stopách světových trháků

Miliónová pohádka Anděl Páně 2 jde po stopách světových trháků
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2
Stane se tak zhruba po roce od její premiéry - 21. prosince 2017 v Kongresovém centru Praha.
V tento den se populární pohádka režiséra Jiřího Stracha promění v audio-vizuální show, během které zážitek z projekce filmu na čtyřiadvacet metrů širokém plátně umocní hudba Ondřeje Gregora Brzobohatého v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague pod vedením dirigenta Martina Šandy a chlapeckého sboru Boni Pueri.
"Je to obrovsky atraktivní koncept, ve kterém si každý může najít to své. Sílu orchestru, děj filmu nebo obojí dohromady," řekl Ondřej Gregor Brzobohatý.
"Viděl jsem často poutače na zahraniční filmy, které tu byly takhle prezentovány, ale na žádný z nich jsem se nevydal. Bude to poprvé, co něco takového uvidím, navíc s hudbou z filmu Anděla Páně 2. Moc se na to těším," dodává Brzobohatý, který již připravuje hudbu pro koncertní podobu.
"Poměrně intenzivně teď budeme s mým spolupracovníkem a spoluaranžérem Dominikem Svobodou pracovat na synchronizaci hudby s plátnem. Vyžaduje to svědomitou technickou přípravu. Pokud tohle zvládneme a nic nám neunikne, bude to potom už jen na dirigentovi a orchestru, jak se toho zhostí. Potom už budu jen v roli diváka."
Jiří Dvořák, Ivan Trojan, Vica Kerekes, Anna Mercedes Čtvrtníčková
Anděl Páně 2 | Česká televize
Milionový Anděl Páně 2! Vznikne třetí díl?
Pohádka Anděl Páně 2 navázala na divácký úspěch prvního dílu po jedenácti letech. Měla premiéru 1. prosince loňského roku a do dnešního dne přilákala do kin již přes 1,2 miliónu návštěvníků. Stala se tak divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2016.