V Lídě Baarové spáchala sebevraždu. Bude její lásce přáno v závěrečné části Hřebejkova Zahradnictví?

V Lídě Baarové spáchala sebevraždu. Bude její lásce přáno v závěrečné části Hřebejkova Zahradnictví?
Zahradnictví: Nápadník
jak-dopadnou-namluvy-mlade-herecky-a-napadnika-v-posledni-casti-hrebejkova-zahradnictvi
Anna Fialová (vlevo) ve filmu Lída Baarová.
První opravdu velkou rolí se už 16. listopadu představí v kinech mladá herečka Anna Fialová. U filmu debutovala v roce 2005 rolí v Románu pro ženy. Tehdy jí bylo 9 let a ztvárnila postavu malé Laury. V životopisném dramatu Lída Baarová si před 2 roky zahrála sestru slavné herečky, Zorku, jejíž život dopadl tragicky. Dočká se nejnovější role Anny Fialové šťastného osudu?
V romantické komedii z konce 50. let Zahradnictví: Nápadník (2017) si zahrála dceru despotického otce Jindřicha (Martin Finger). Ten nesouhlasí s jejím milým Mirkem (Ivan Lupták). Půjde o příběh lásky, které není přáno, na pozadí totality. Autoři filmu dnes představili finální upoutávku.
„Ve filmu jsem mladá holka Daniela, která si na prázdninách u tety najde lásku, obyčejného kluka. Jenže to se jejímu tátovi v Praze moc nelíbí a snaží se jí ve vztahu s Mirkem všemožně zabránit,“ svěřila se dvaadvacetiletá herečka Anna Fialová, která se ve třetím filmu z trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka a Petra Jarchovského potkala se zajímavými kolegy herci. Rodiče jí totiž hrají Aňa Geislerová a Martin Finger, milého potom Ivan Lupták. Do jejich vztahu se však snaží zasáhnout také Miroslav Táborský a jeho filmový syn Jáchym Kučera.   
Anna Fialová, Ivan Lupták
Zahradnictví: Nápadník | Karel Cudlín
„Nápadník se odehrává se na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí,“ vysvětlil scenárista Petr Jarchovský. Tímto filmem tak představil svoji maminku, jejíž příběh vynechal v Pelíšcích, kde se s jejím despotickým otcem potýkala její sestra Jindřiška (v tomto filmu dětská herečka Tereza Hladíková).
Film Nápadník zakončí celou trilogii Zahradnictví, unikátní projekt, kdy se všechny tři díly objevily v kinech v jednom roce.
Martin Finger, Ivan Lupták, Anna Fialová
Zahradnictví: Nápadník | Karel Cudlín