Komedie Bajkeři: zkažené záběry aneb co se do filmu nevešlo

Komedie Bajkeři: zkažené záběry aneb co se do filmu nevešlo
Hana Vagnerová v Bajkerech | Roman Černý
Jak se při natáčení stává ne vše se povede. Jaké pády potkaly herecký tým při natáčení nové české komedie Bajkeři na kolech i bez nich? Podívejte se na zkažené a nepoužité záběry.
Bajkeři
Za celé natáčení došlo celkem k 5ti pádům z kola, které se obešly kromě odřenin a jednoho vymknutého kotníku, bez většího zranění. 
Ve filmu bylo využito celkem 29 kol. Z toho 4 kola na kolovou, 1 kolo na kolovou na stěně v bytu Václava Postráneckého, 3 dětská kola, 9 horských kol hlavních herců, 3 horská kola jezdců v bikeparku a 6 kol pro komparzisty 3 horská kola Tenkrátů (postavy z filmu). Kola na kolovou byla zapůjčena z TJ Sokol v Praze.
Hana Vagnerová
| Roman Černý
Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem 90 kilometrů, což je paradoxně méně, než slibují, že ujedou ve filmu. Výjimkou je Pavel Nečas, který mezi některými lokacemi rád přejížděl na kole, a najezdil tak mnohem více kilometrů než ostatní.
Co nejneobvyklejšího musela produkce sehnat? Kombajny, které byly zapůjčené 2. Jeden byl od zemědělce v Rakovníku a druhý byl zemědělce z Českého Rudolce. Žlutá míchačka přijela až z Moravy.
Oficiální popis děje: Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi.  Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život  znamená víc, než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem to lze zvládnout.
Komedie Bajkeři režiséra Martina Koppa podle scénáře Petra Kolečka (seriály Okresní přebor a Čtvrtá hvězda) vstoupí do kin již 19. října.
Hana Vagnerová, Adam Mišík
Vojtěch Machuta