Ovčáček vezme Babiše do kina. Jenže proč až po volbách?

Ovčáček vezme Babiše do kina. Jenže proč až po volbách?
Andrej Babiš (Zdeněk Julina) a Jiří Ovčáček (Marek Příkazký). Mají se ti dva rádi? | Přenosy do kin
Zdeněk Julina, Marek Příkazký
Andrej Babiš (Zdeněk Julina) a Jiří Ovčáček (Marek Příkazký). Mají se ti dva rádi? | Přenosy do kin
Vedle dokumentu Selský rozum (2017), který částečně pojednává o ne zrovna košer podnikatelských aktivitách Andreje Babiše, jehož promítání koprodukční Česká televize odsunula až na čas po volbách, je Ovčáček miláček "neškodným kabaretem". Jeho termín přenosu do kin, který se uskuteční až koncem listopadu (tedy v době po volbách), byl znám již předem.
Režisér a scenárista předchozího divadelního kusu o známém tiskovém mluvčím Ovčáček čtveráček Petr Michálek děj novinky Ovčáček miláček posunuje do následujícího roku, do období vrcholící prezidentské kampaně. Na jevišti to znovu hýří těmi nejabsurdnějšími a zároveň zcela autentickými výroky představitelů naší politické scény. Marek Příkazký opět září v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, skvělě ho pak doplňují Zdeněk Julina jakožto Andrej Babiš a Pavel Vacek v roli premiéra Bohuslava Sobotky. Participaci na přenosu v tuto chvíli potvrdilo již přes 50 kin, další se budou přidávat v následujících týdnech.
Marek Příkazký, Pavel Vacek
Bohuslav Sobotka (Pavel Vacek) a Jiří Ovčáček (Marek Příkazký). | Přenosy do kin
První kina spustí předprodej vstupenek na přímý přenos Ovčáčka miláčka symbolicky v Den české státnosti 28. září. Nejaktuálnější informace jsou k dispozici na webových stránkách distributora Přenosy do kin. Derniéru Ovčáčka miláčka budou moci diváci v kinech sledovat v pondělí 20. listopadu 2017 bude od 19 hodin v přímém přenosu.
Nechoďte na to! Je to megakampaň!
Ovčáček miláček
Městské divadlo Zlín a distributor prenosydokin.cz dnes rovněž představili trailer, který bude přímý přenos Ovčáčka miláčka do kin propagovat. Vystupují v něm Jiří Ovčáček a Andrej Babiš. Jiří Ovčáček si v traileru v očividně dobré náladě přichází očichat to plátno, na kterém se o něm vysílal ten kabaret. Za to Andrej Babiš vpadá do záběru notně rozčílen s tím, že je to megakampaň proti jeho osobě, lidem doporučuje, aby na přenos nechodili a uzavírá, že už se vyslíknul do slipů, ale pindíka ukazovat nebude.
Marek Příkazký
Ovčáček miláček | Přenosy do kin
První zkušenost s přímým přenosem do kin učinilo Městské divadlo Zlín v únoru letošního roku, kdy se jeho ansámblu povedl vskutku husarský kousek. Derniéru nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček z Divadla Za plotem v areálu bohnické léčebny v Praze sledovalo přes 17 tisíc diváků v kinech po celé republice. A nic na tom nezměnily skutečnosti, že Petr Michálek napsal text prvního Ovčáčka za pouhé dva dny, herci měli na nastudování dny pouze čtyři a před premiérou nikdo nepředpokládal, že by měl kabaret víc jak dvě nebo tři reprízy v malém studiu zlínského divadla. Ohlas po premiéře byl však omračující, diváci žádali přidaná představení, začaly přicházet nabídky na hostování z celé ČR, z nichž víc jak 40 muselo Městské divadlo Zlín nakonec z časových a organizačních důvodů odmítnout. Přenos do kin se tak ukázal jako ideální způsob, jak Ovčáčka čtveráčka zpřístupnit co nejširšímu publiku po celé naší zemi.