Na kina útočí nindžové z Lega a tajná organizace Kingsman

Na kina útočí nindžové z Lega a tajná organizace Kingsman
Producent, scenárista a režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, Kick-Ass, X-Men: První třída) se vrací k veleúspěšným a zábavným Kingsmanům v druhém filmu Kingsman: Zlatý kruh (2017). Jestli se vám líbila "jednička", máte slabost pro britský styl, humor, nadsázku a brutální akční scény, budete spokojeni i při sledování "Zlatého kruhu". Co je zde nového? Tajná služba Kingsmanů se musí spojit s americkými špióny Statesman, aby společně zachránili svět.

Trailer:

Kingsman: Zlatý kruh
Z recenze Františka Fuky: "Ve druhém Kingsmanovi je mnoho dobrého a skvělého. Vynikající akční scény s nápaditou choreogreafií bojovníků i kamery (závěrečný souboj je celý v jednom šíleném záběru, samozřejmě trikovém). Kvalitní hlášky. Politicky nekorektní humor. Drogy. Jedno z nejúžasnějších hrdinských sebeobětování v historii kinematografie. Jedna z nejlepších parodií na prezidenta Trumpa (aniž by mu byla fyzicky podobná). Má to grády a byl bych nadšený... kdyby neexistoval první Kingsman."
Vaughnovi se dle mnohých recenzentů nepodařilo podruhé úspěšně vstoupit do téže řeky. Ale i tak je novinka velmi dobře hodnocena - průměrná známka prozatím činí 76 procent.
LEGO® Ninjago® film
Druhým tahákem týdne je akční animák s krkolomným názvem LEGO® Ninjago® film (2017). Po veleúspěšné "jedničce" a komediální verzi Batmana se vydáme spolu s kung fu Mistrem Wu mezi nindži. A znovu se bude porážet padouch, tentokrát zlý válečník Garmadon. Postaví se mu vlastní syn Lloyd.
Nejnovější přírůstek do filmové Lego série jednoznačně těží z popularity dánské stavebnice. Osvěžující dojem z "jedničky" a důmyslnost "dvojky" tady poněkud chybí.
LEGO® Ninjago® film
LEGO® Ninjago® film
Z recenze Františka Fuky: "...celé to šlape ještě o něco hůře než LEGO Batman (který šlapal o něco hůře než LEGO příběh). Humor není tak kulometný, vizuální nápady nejsou tak úžasné, hudba není tak sofistikovaně vtipná... Možná je to způsobeno i skutečností, že LEGO Batmana jsem viděl v angličtině, zatímco Ninjago s dabingem. A rozhodně jde o film, kde je verbální humor velice kulometný a velice špatně lokalizovatelný. Takže jsem v několika místech vůbec nerozuměl, co nějaká postava říká, na několika místech jsem měl tušení, že něco měl být vtip (ale v češtině nebyl), a zatímco v originále mluví starého mistra Jackie Chan svou typickou legrační pseudoangličtinou (takže je každá jeho věta jaksi automaticky vtipná), v českém dabingu mluví tatáž postava naprosto normální češtinou..."
Recenzenti prozatím dávají novému Lego přírůstku 62 procent.
Ben Safdie, Robert Pattinson
Zajímavým filmem se jeví být kriminální drama Dobrý časy (2017) s Robertem Pattinsonem (ano, je to "ten" z Twilight ságy) v hlavní roli zoufalého mladého muže, který zpackal bankovní loupež a narozdíl od svého bratra (Ben Safdie, taktéž jeden ze spolurežisérů) se mu povedlo uniknout vězeňské cele. Podaří se mu získat peníze na bratrovu kauci a zachránit situaci?
Robert Pattinson
Dobrý časy
František Fuka ve své recenzi Dobrých časů vyzdvihuje žánrovou originalitu, herecké představitele, klipovitost a hudbu. "Tomuto filmu se podařilo smíchat různé známé věci způsobem, který jsem dlouho neviděl, následkem čehož jsem se skoro nenudil. Skoro. Za což si rozhodně zaslouží mou chválu."
Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím je z toho 75 procent.
O těle a duši: trailer | Be2Can
Do tuzemských kin dále míří vítěz letošního Berlinale, maďarský snímek O těle a duši (2017). Nekonvenční love story dvou lidí (finanční ředitel jatek a kvalitářka masa) slibuje nevšední drama s prvky romance, humoru a sugestivity. Recenzenti snímku prozatím dávají 80 procent.
Nerodič
Nerodič | Česká televize
Komplikovanosti mezilidských vztahů a dětem se věnuje dokument Nerodič režisérky Jany Počtové (Generace Singles). Autorský film sleduje rozdílné formy rodičovství a přemýšlí o důsledcích moderní civilizace. Ve snímku vystoupí muž a žena, kteří děti nechtějí. Otec s dítětem, ale bez ženy. Žena bez partnera, ale s adoptovanými dětmi. Nebo lesbický pár, který čeká třetí přírůstek.

Trailer:

Jana Počtová
Snímek je kromě této sondy též autorčinou zpovědí, řeší totiž, že je stále svobodná, ráda by nejspíš založila rodinu, ale má obavy. Počtová to vysvětluje: „Řeším, jestli je vůbec chci mít a do jakých podmínek je správné je přivést. Takže se zabývám vlastně tématem, které řeší každý druhý člověk. Nebo spíše každá druhá žena.“
Recenze Nerodiče si přečtete zde.
Herečka Luba Skořepová zemřela loni před Vánoci a kdo si tuto dámu zamiloval, může nahlédnout do jejího soukromí díky snímku Sama (2017). Jde o intimní a částečně dokumentárně laděný portrét ženy, která se loučí se životem, stále hraje v divadle a jak název napovídá, je na všechno sama. Pozoruhodný snímek natočil a zrežíroval Otakar Faifr jako svůj celovečerní debut.
Zkrátka kraťas
A na závěr něco pro milovníky krátkých animovaných filmů. Zkrátka kraťas (2017) sdružuje to nejlepší ze středoevropské tvorby. 69 minutové pásmo nese podtitul "animace není jen pro děti" a je přístupné od 12 let. Mezi snímky je přítomen i úspěšný kraťas Jana Sasky Happy End (2015).
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.