35. týden-kinopremiéry: Loganovi parťáci se potkávají s animovaným Hurvínkem

35. týden-kinopremiéry: Loganovi parťáci se potkávají s animovaným Hurvínkem
Loganovi parťáci
Oscarový multitalent Steven Soderbergh už to chtěl před pár lety zabalit, když se vyslovil, že přestává točit pro filmová studia. Načež přišel s povedeným a originálním seriálem Knick: Doktoři bez hranic (2014) a nedávno natočil film na iPhone. Nyní se autor série Dannyho parťáci vrací k tématu lupičské komedie spolu s novinkou Loganovi parťáci, která porušuje přes lety vyřčené "už nebu točit pro Hollywood".
Oproti Dannyho parťákům jsou "Loganovci" chudší příbuzní z amerického zapadákova, jejichž touha po penězích je existenčního charakteru. Bratry loosery hraje Channing Tatum a Adam Driver, kteří na cestě za miliony musí dostat z vězení "odbarveného Bonda", experta na loupeže a IT specialistu Daniela Craiga. A s jeho pomocí vykrást sejfy pořadatelů automobilových závodů NASCAR.

Trailer:

Loganovi parťáci
Loganovi parťáci jsou podvratní co se týče svých antihrdinů, kteří si berou na mušku mocné tohoto světa a rozhodně se nehodlají smířit se svým postavením těch, co nikoho nezajímají. Diváci nicméně budou mít o zábavu postaráno.
František Fuka s tím ale tak docela nesouhlasí. "V Loganových parťácích jsou desítky okamžiků, kdy se uchechtnete, a pár situací, při kterých se budete hodně smát. Ale na téměř dvouhodinový film mi to připadalo málo. Zatraceně málo. Celý plán loupeže je zbytečně překombinovaný a ještě jsou nám jeho detaily odhalovány postupně, dodatečně (takže většinu filmu jsme zmateni, proč lupiči dělají to, co dělají). A to odhalení nestojí za to. Pořád je to jen zbytečně překombinovaný, složitý plán, který není v ničem chytrý (a už vůbec ne realistický, pochopitelně)."
Tuzemští recenzenti jsou k Soderberghově novince kritičtější než ti zahraniční. U nás jsou recenze prozatím na 64 procentech. Na serveru RottenTomatoes nicméně najdete hned 93 procent těch kladných.
Hurvínek a kouzelné muzeum
Hurvínek a kouzelné muzeum | CinemArt
Tuzemského diváka bude ale s největší pravděpodobností zajímat jiný titul, koprodukční animovaný Hurvínek a kouzelné muzeum režiséra a producenta Martina Kotíka. Ten se po několika nevýrazných komediích rozhodl pro nebývalou věc: zadaptoval ikonické loutky Divadla Spejbla a Hurvínka do 3D, najal zahraniční animátory a za celý monstrprojekt zaplatil 170 milionů korun.
Jaký je výsledek? Dle prvních recenzí rozpačitý. Hrdinové se prohánějí v zaměnitelném prostředí, příběh je plný nelogičností a nedotažeností. Technické zpracování je nicméně na úrovni a autoři se za něj nemusí vůbec stydět. Jenže jaký smysl má převádět z podstaty loutkovou postavu do animáku, zbavit ji některých atributů a vyslat ji do světa, kde o kultu Spejbla a Hurvínka nemají tušení?

Trailer:

Kotíkovi nelze upřít odvahu, zápal pro věc a obrovskou snahu (na filmu dělal 8 let). Rozhodovat ale budou čísla tržeb a návštěvnosti. Hlavně ta ze světa. Tuzemští recenzenti prozatím Hurvínkovi a kouzelnému muzeu dávají 39 procent.
Dane DeHaan, Christoph Waltz, Cara Delevingne, Alicia Vikander
Zajímavý snímek pro vyznavače romantických historických dramat představuje Tulipánová horečka (2017). Hvězdně obsazené drama s oscarovými herci Alicií Vikander a Christophem Waltzem vypráví o mladičké Sophii (Vikander), která se provdá za bohatého obchodníka s tulipánovými cibulkami (Waltz). Všechna pohoda skončí ve chvíli, kdy do domu přijde mladý malíř v podání Dane DeHaana zhotovit portrét krásné dámy. A ona mu podlehne.
Prozatím nejsou k dispozici žádné filmové recenze. Herecké obsazení spolu s oscarovým scenáristou a dramatikem Tomem Stoppardem by ale mohlo být zárukou toho, že nepůjde o zbytečně utracené peníze.
Terrence Malick, Cate Blanchett
Kromě toho do kin vstupují ještě dva dokumentární filmy. Novinka Terrence Malicka Cesta času (2016) slibuje obrazově strhující zážitek při zkoumání vzniku Vesmíru a původu života na planetě Zemi. Autor film připravoval několik desítek let a na jeho tvorbě se podílela celá řada významných osobností vědeckého světa – paleontologové, biologové, astrofyzici.
Okhwan's Mission Impossible
Slovenský režisér Marek Mackovič si při natáčení cestopisného dokumentu o jihokorejském aktivistovi Okhwanu Yoonovi také prožil své. Asijský právník, který proslul svou několik tisíc kilometrů dlouhou cestou na kole, bojuje za sjednocení Korejského poloostrovu, což je momentálně vysoce třaskavé téma.
Okhwan's Mission Impossible
Okhwan´s Mission Impossible (2016) je portrétem člověka, který se nevzdává. Což může budit na jedné straně úsměšky, na té druhé zasloužený obdiv. K zajímavostem patří i to, že v rámci tuzemských projekcí se budou konat představení, při nichž si diváci budou moci představení vlastnonožně vyšlapat.
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.