Po strništi bos: Příběh Svěrákova nového filmu z první ruky (SOUTĚŽ)

Po strništi bos: Příběh Svěrákova nového filmu z první ruky (SOUTĚŽ)
Tři z vás se mohou těšit na knižní novinku "Příběh filmu Po strništi bos".
Po strništi bos se odehrává několik let před populární Obecnou školou (1991), jedná se tedy o jakýsi filmový sequel. Předobrazem chlapce Edy je sám Zdeněk Svěrák, který se během 2. světové války ukrýval na venkově. V Po strništi bos ho ztvárnil Alois Grec, obrovský herecký talent. Komediální melodrama postihuje těžké roky našich moderních dějin pohledem městského chlapce, který se musí uchytit na venkově, a "svěrákovskou" poetikou.

Trailer:

Vladimír Smutný, Jan Svěrák, Jan Hřebejk, Zdeněk Svěrák
Je vám vyprávění Zdeňka Svěráka blízké? Máte rádi tvorbu jeho syna Jana? Znáte kultovní snímky, na kterých se každý zvlášť nebo společně podíleli? Dokažte to v naší nové vědomostní hře a získejte jednu ze tří cen, knižní publikaci Příběh filmu Po strništi bos.
Režisér Jan Svěrák v ní vypráví, jak vznikal jeho nejnovější film. Prozrazuje, co byli herci ochotni svým rolím obětovat, proč se točilo až ve vzdálených Slavonicích a jak se filmový scénář liší od knižních vzpomínek Zdeňka Svěráka. Výpravná publikace s množstvím barevných fotografií a dokumentů nechává čtenáře nahlédnout do úspěšné tvůrčí dílny otce a syna Svěrákových a do zákulisí natáčení jednoho z nejočekávanějších tuzemských filmů letošního roku. Historky z natáčení, postřehy a úvahy, řešení problémů, to vše dělá knihu atraktivní nejen pro odborníky, ale pro každého milovníka českého filmu.
Filmy Jana a Zdeňka Svěráka
Jak na jednu ze tří knih dosáhnete? Zúčastněte se naší nové redakční hry a získejte na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 3 výherce. Bodování soutěže uzavřeme v pondělí 21. srpna v 17:00.
po-strnisti-bos-soutez
Tři z vás se mohou těšit na knižní novinku "Příběh filmu Po strništi bos".