CZ tržby: Dunkerk stále vítězný?

CZ tržby: Dunkerk stále vítězný?
Dunkerk
Dunkerk
Dunkerk
Premiérově uváděné tituly do nejvyšších pater žebříčku nezasáhly. O prvenství si to rozdal Dunkerk a Já, padouch 3, z čehož vyšla Nolanova novinka vítězně. Bylo to ale dost těsné. Dunkerk se třetí víkend od premiéry promítal v 68 kinech, přišlo na něj 20.685 diváků, kteří v pokladnách nechali 3,3 milionu korun. Celkově má snímek na kontě téměř 158 tisíc platících a přes 24 milionů korun na tržbách. A Nolan je znovu za vodou. Jeho netradiční (a odvážný) válečný film stál 100 milionů dolarů a celosvětově utržil za necelé tři týdny od premiéry přes 314 mega.
Já, padouch 3
Já, padouch 3
Druhý Já, padouch 3 nemusí mít důvod smutnit. V tuzemských kinech válí již šestý víkend a aktuálně na populárního Grua (ale hlavně na mimoně) přišlo 19.284 diváků, kteří v pokladnách nechali 2,58 milionů korun. Klání s Dunkerkem bylo dost těsné. Animovaný hit letošního léta za necelý měsíc a půl vidělo téměř 478 tisíc diváků, tržby se blíží k 67 milionům korun.
Po Pirátech z Karibiku: Salazarově pomstě (522 tisíc diváků, 76 milionů korun) jde o druhý dlouhodobě nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20. Celosvětově Já, padouch 3 utržil 880 milionů dolarů! Komerční fenomén, který se nicméně co do obsahu a kvalit značně vyčerpává. Uvidíme, jak dlouho to "žluťásci" (a rodiče) pod taktovkou producentů vydrží.
Jon Hamm, Ansel Elgort, Jamie Foxx, Eiza González
Baby Driver
Divácký zájem poklesl o hudebně-akční letní jízdu Baby Driver (2017). Kritikou solidně přijímaný film vidělo druhý víkend od nasazení 9.849 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,43 milionů korun. Nejde o bůhví jaký úspěch, když si připomeneme, že nový film Edgara Wrighta stál "pouhých" 34 milionů dolarů a celosvětově utržil 154. Tuzemští diváci slyší na mantru "Rychle a zběsile". Když se ale do kin dostane podobně laděný film s důmyslným scénářem a zajímavým hereckým obsazením, nadaří se to distributorovi marketingově využít.
Atomic Blonde: Bez lítosti
Až na pátém místě žebříčku se umístila čtvrteční novinka, ambiciózní akční thriller Atomic Blonde: Bez lítosti. "John Wick v sukni" se promítal v 93 kinech, přišlo na něj 7.015 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion korun. Charlize Theron v hlavní roli agentky netáhla. Mužská část "akčního" publika je zřejmě nakloněna Wickovi. A ženy s největší pravděpodobností na agentku s částečně lesbickými sklony také neslyší. Celosvětově se ale snímek režiséra Davida Leitche s přehledem zaplatí. Stál totiž pouhých 30 milionů dolarů a již nyní jich má na kontě 45. Uvidíme, jestli Atomic Blonde trumfne svého mužského kolegu Johna Wicka.
Drápky vystrkuje na sedmém místě v rámci předpremiérového uvedení animák Emoji ve filmu. Pojednává o emotikonách, které nevyvolávají odpovídající emoce, a tak se rozhodnou vyhledat programátora. V rámci projekcí se snímek představil ve 29 kinech, vidělo jej 4.254 diváků, kteří v pokladnách nechali 670 tisíc korun. V rámci klasické distribuce animák zamíří do kin tento čtvrtek. Snímek provází dost kritická pověst, zvrátí ji natěšené děti?
Karel Roden
Křižáček | CinemArt
Z nových tuzemských filmů se do Top 20 dostal ještě vítěz karlovarského filmového festivalu, meditativní Křižáček s Karlem Rodenem v roli rytíře Bořka. Autorský film Václava Kadrnky, který nemohla rozdýchat celá řada recenzentů, skončil sedmnáctý s návštěvností 1.050 diváků a tržbami 117 tisíc korun. Film se promítal v 60 tuzemských kinech.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.