Když se spojí Filip Renč a Halina Pawlowská, zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Když se spojí Filip Renč a Halina Pawlowská, zoufalé ženy dělají zoufalé věci
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci - Filip Renč a Klára Issová během natáčení
Klára Issová, Aneta Krejčíková
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
„Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut.  A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka filmu Halina Pawlowská.  „Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih. Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypraví svůj nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která teprve vyjde na podzim letošního roku a podle této předlohy se točí i film,“ vysvětlila Pawlowská, která už za svůj scénář k filmu Díky za každé nové ráno získala Českého lva.
S režisérem Filipem Renčem se potkala pracovně poprvé a o scénáři tak často diskutovali. „Měla jsem z Filipa na začátku rozporuplný pocit. Má svou jasnou představu, kterou chce vyjádřit. Nejdřív mě jeho připomínky štvaly, ale pak mě začaly podněcovat k tomu, že jsem některé scény úplně předělala,“ upřesnila spisovatelka.
Životní příběh (ne)obyčejné ženy Olgy ztvárnila v hlavní roli Klára Issová, která poprvé předvedla svůj komediální talent ve filmu Všechno nebo nic. Nedávno uvedený snímek vidělo v českých, slovenských a polských kinech už 900 000 diváků. „Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nedůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ pochvaluje si Pawlowská.
Klára Issová, Aneta Krejčíková
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
Po boku Kláry Issové uvidíme ale i další herecké hvězdy české a slovenské scény jako Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenku Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Roberta Nebřenského a mnoho dalších.
Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci se bude (pokud vše půjde podle plánu) natáčet do 22. srpna a to v Praze, na Kladně a na Slovensku. Do českých kin bude film uveden společností BIOSCOP v lednu příštího roku.