KINOBOX PŘEDPREMIÉRY: Pojďte zdarma na Dunkerk, očekávanou novinku Christophera Nolana

KINOBOX PŘEDPREMIÉRY: Pojďte zdarma na Dunkerk, očekávanou novinku Christophera Nolana
Christopher Nolan a Kenneth Branagh při natáčení Dunkerku | Warner Bros.
Dunkerk
Christopher Nolan přenesl diváky z ulic Gothamu do nekonečného světa snů a do nejvzdálenějších koutů vesmíru. Nyní se poprvé zaměřil na reálnou událost, která v něm rezonuje celý život, na heroickou evakuaci z přístavu Dunkerk.
Film Dunkerk je natočen na motivy akce, která – přestože k ní došlo v prvních měsících druhé světové války – měla přímý dopad na výsledek války.
Z francouzského přístavu muselo být v roce 1940 během krátké chvíle staženo několik set tisíc britských, francouzských, belgických a kanadských vojáků před mašinérií nacistické bleskové války. Do nebývale složité logistické akce se zapojili odvážní britští civilisté, kteří brázdili moře na obyčejných rybářských bárkách. Zachráněno bylo asi 330 tisíc mužů. Nolanovým cílem však nebylo natočit drama z bojiště, ale spíše proměnit tuto historickou událost v bezprostřední působivý film: strhující, napínavý, výpravný akční thriller, ve kterém jde o všechno.

Trailer:

Christopher Nolan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Tom Hardy
„To, co se stalo u Dunkerku, je jeden z největších příběhů v historii lidstva, elementární závod s časem o život. Situace byla mimořádně napjatá. Naším cílem bylo umožnit divákům prožít tuto situaci s veškerým respektem k historii, ale také s jistou mírou intenzity zážitku a samozřejmě i poutavosti,“ zdůrazňuje režisér. Svým novým filmem chtěl diváky přenést do centra dění a zprostředkovat jim prožitky skutečných postav - vojáků z pláže, pilotů ze vzduchu a civilistů na moři.
Nevšední reálný příběh, který se stal inspirací pro natočení fiktivního filmu, fascinoval Nolana mnoho let. „Stejně jako většina Britů jsem v dětství a dospívání slýchával mytický příběh o evakuaci od Dunkerku a o vítězství, které bylo na poslední chvíli vyrváno ze spárů porážky,“ vypráví Nolan. „Je to významná část naší kultury. Máme to pod kůží.“
Dunkerk
Dunkerk
Chcete vidět Nolanův Dunkerk zdarma mezi prvními? Máte jedinečnou příležitost.
KINOBOX PŘEDPREMIÉRA se uskuteční ve středu 19. července ve všech tuzemských kinech sítě Premiere Cinemas. V Praze-Hostivaři, Teplicích a Olomouci se začne promítat v 19:00. Buďte při tom.
Tom Hardy
Dunkerk
Jak se na projekci zdarma dostat? Vyberte si kino a rezervujte místo v sále - Premiere Cinemas Praha Hostivař, Premiere Cinemas Olomouc, Premiere Cinemas Teplice.
Abyste si účast v kině zajistili, musíte ohodnotit a okomentovat tři filmy v naší databázi. Poté se aktivuje možnost rezervace. Registrace uzavřeme v úterý 18. července v 19:00. Podrobnosti o našich projekcích si můžete přečíst zde.
Poznejte filmy Christophera Nolana
A ještě před očekávanou projekcí si zkuste jednu z našich redakčních her. Schválně, jak dobře znáte filmy Christophera Nolana?