CZ tržby: Peter Parker se utkal s Gruem a Mimoni. Jak to dopadlo?

CZ tržby: Peter Parker se utkal s Gruem a Mimoni. Jak to dopadlo?
Tom Holland
Peter Parker aka Spider-Man v očekávaném blockbusteru Homecoming. Pavoučí muž se přidal do marvelovské stáje, v novince (druhém reebotu) se vrátil do teenagerských let a recenzenty i diváky to po masivní vlně komiksových děl baví. Spider-Man: Homecoming opanoval 135 tuzemských kin a v souboji s Já, padouchem 3 vyšel vítězně.
Tom Holland
Spider-Man: Homecoming
Na nejnovějšího Spider-Mana vyrazilo 50.452 diváků, kteří v pokladnách nechali 7,64 milionů korun. "Pavouček" jasně překonal letošní komiksovky Strážci Galaxie vol. 2 i Wonder Woman, ale v bitvě s Mimoni a třetím "padouchem" měl namále. O premiérovém víkendu měl pouze o 1.722 diváků víc, finanční náskok měl pouhých 663 tisíc korun. K dobru měl 40 kin.
Spider-Man: Homecoming nicméně zaválel v domovských Spojených státech. Film s rozpočtem 175 milionů dolarů v USA utržil o premiérovém víkendu 117 mega. Společnost Sony na to šla fikaně, spojila se s Marvelem, zahrnula pavoučího muže do jejich populárního (a výdělečného) universa a úspěch se dostavil. Nejen u diváků, ale též recenzentů.
Já, padouch 3
Já, padouch 3
Druhá příčka tuzemského žebříčku patří animáku Já, padouch 3, který se oproti premiérovému víkendu propadl téměř o 70 procent. Snímek s oblíbenými Mimoni běžel v 95 kinech, přišlo na něj 48.730 diváků a tržby činily téměř 7 milionů korun. Za necelé dva týdny od premiéry má animák na kontě přes 266 tisíc platících a 37,5 milionů korun. Prostě fenomén. Celosvětově má snímek s rozpočtem 80 milionů dolarů na kontě 447 mega. Stačilo mu na to 11 dnů!
Johnny Depp
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta | Disney
Sedmý víkend se mezi nejúspěšnějšími drží další blockbusterový návrat, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017). Vlna zájmu oproti předchozímu víkendu opadla o více než 50 procent, ale i tak to stačilo na třetí místo. Do 53 kin na dobrodružství Jacka Sparrowa vyrazilo 10.135 diváků, kteří za vstupenky utratili 1,46 milionů korun. Bilance za měsíc a půl uvádí, že projekci navštívilo téměř 479 tisíc diváků a tržby činily přes 70 milionů korun. Jde s přehledem o komerčně i divácky nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20. Jeden z nejdražších filmů historie (odhadovaný rozpočet činí 350 milionů dolarů) celosvětově utržil přes 734 milionů dolarů. Dosáhne na miliardu?
Noomi Rapace
V utajení
Druhá čtvrteční premiéra, špionážní thriller V utajení (2017), skončila až šestá. Hvězdně obsazený snímek doplatil na nepříliš zajímavé téma. A u diváků to nespravil ani fakt, že se film částečně natáčel v České republice. Noomi Rapace a spol. vidělo v 67 kinech 3.202 diváků. V pokladnách nechali 475 tisíc korun. Na statistiky ze světa si budeme muset počkat do pondělí 4. září. V USA startuje v pátek prvního.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.