27. týden-kinopremiéry: Spider-Man pro teenagery a V utajení pro akce chtivé

27. týden-kinopremiéry: Spider-Man pro teenagery a V utajení pro akce chtivé
Spider-Man: Homecoming
Spider-Man: Homecoming
Máme tady další reboot (restart) komiksové série. Spider-Man: Homecoming (2017) roubuje Petera Parkera (Tom Holland) na košatý rodokmen Avengers. A jak se dle prvních recenzí zdá, "pavouček" se má čile k světu. Homecoming navazuje na Captaina Americu: Občanskou válku (2016), kde jsme mrštného komiksového hrdinu mohli prvně spatřit.
Peter Park je v novince patnáctiletým klučinou, který by se chtěl stát plnohodnotným Avengerem, ale Tony Stark je proti. Park nepracuje pro noviny, nemá strýčka Bena, není tu Mary Jane Watsonová ani Gwen Stacyová. Padoucha Adriana Toomese hraje Michael Keaton, který prodává zbraně na černém trhu. Chybí mu superschopnosti a celé je to nebývalá legrace.

Trailer:

Spider-Man: Homecoming
Z recenze Františka Fuky: "Peter je patřičně ukecaný a leckteré dialogy mají opravdu výborný švih (podstatnou roli hraje opět Happy Hogan v podání Jona Favreaua), nebo až hitchcockovské napětí (scéna zásadního odhalení v Toomesově autě). Ovšem pořád jde především o komedii. Když dojde na supervýpravnou akci, výsledek je samozřejmě adekvátní, ale po dvou hodinách filmu jsem se už trochu nudil. Skákající Spider-Man i tentokrát vypadá jako (dobré) CGI a nikoliv jako někdo živý, kdo opravdu provozuje takovou akrobacii."
Všechny recenze snímku Spider-Man: Homecoming najdete zde. Prozatím velmi solidních 76 procent . Server RottenTomatoes dává ještě vyšší známku - 93 procent!
Noomi Rapace, Michael Douglas, Orlando Bloom
Druhou čtvrteční novinkou je hvězdně obsazený akční thriller V utajeníNoomi Rapace v roli agentky CIA, která bojuje proti islámským teroristům, ale musí se mít na pozoru i mezi svými. V tajných službách si zkrátka nemůžete být jisti ničím.
Zápletka není příliš originální, ve filmu se kromě Rapace objeví i Michael Douglas, John Malkovich nebo polozapomenutý Orlando Bloom (s pořádným hárem). Režíruje veterán Michael Apted, autor Goril v mlze (1988) nebo bondovky Jeden svět nestačí (1999).
Noomi Rapace, Orlando Bloom
V utajení
Hvězdný ansámbl a zkušený režisér se ale o nezapomenutelný zážitek nepostarali. Prozatím jediná tuzemská recenze hodnotí snímek V utajení jako průměrný. Na RottenTomatoes jsou o poznání kritičtější.
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.