Prezident Miloš Zeman: Karlovarský festival je snobská záležitost, ti lidé mě tam nezajímají

Prezident Miloš Zeman: Karlovarský festival je snobská záležitost, ti lidé mě tam nezajímají
Jak nepochybně všichni víte, na TV Barrandov již nějakou dobu běží Týden s prezidentem (a překvapivě ho nemoderuje Kateřina Brožová). Obvykle obsah pořadu s naším filmovým webem nijak nesouvisí a proto se mu na stránkách Kinoboxu nevěnujeme. Poslední díl ale přinesl ve svém závěru nečekanou otázku - zdali prezident dorazí na filmový festival v Karlových Varech. Dalo se na ní odpovědět mnoha způsoby. Včetně prostého "ne" a byl by klid. To by ovšem naše blahorodí nesmělo znovu dokázat, že v zásadě nenávidí veškerou kulturu (pokud nejde o festival Tlačenky a okurkového láku).
Konkrétně hlava státu uvedla na adresu MFFKV následující: „Zase naštvu několik lidí. Je mi to líto. Já jim vůbec nezakazuji návštěvu karlovarského festivalu. Já vím, že tam jsou batůžkáři, kteří se rádi podívají na nějaký film a kteří se nebudou účastnit nějakých honosných recepcí. Ale kdybych tam přijel já, jako prezident republiky, tak mě budou vozit v kočáře, budou mě tahat právě z jedné recepce na druhou, seznamovat s lidmi, se kterými se ani vůbec nechci seznámit, protože mě nezajímají. Ať z domova, nebo ze zahraničí. Krátce řečeno, z tohoto důvodu já považuji karlovarský filmový festival za snobskou záležitost, a proto se ho neúčastním a účastnit nebudu.
No, alespoň že je pan prezident tak hodný a nikomu z nás nezakazuje návštěvu festivalu. I když, třeba ještě s něčím za těch pár dní přijde.