Jean-Claude Van Damme se nechal vyhodit z placu Predátora tím nejvíc "vandammovským" způsobem

Jean-Claude Van Damme se nechal vyhodit z placu Predátora tím nejvíc "vandammovským" způsobem
Jean-Claude Van Damme | Instagram
Dnes už se dá něco takového lehce ověřit na Blu-ray, VHSky té doby ale žádné podrobné zkoumání scén neumožňovaly (a o nějakém zoomování na detail si tehdy nechali zdát akorát největší nadšenci do Blade Runnera).
jean-claude-van-damme-se-nechal-vyhodit-z-placu-predatora-tim-nejvic-vandammovskym-zpusobem
Nenadšený Van Damme v obleku | 20th Century Fox
Dnes již víme, že Van Damme skutečně ve filmu hrát měl, nešlo však o roli vojáka. Podle původních plánů se měl ujmout role samotného Predátora. Legend, proč natáčení opustil, koluje několik. Tou nejčastěji zmiňovanou je to, že Van Damme nebyl dostatečně obeznámen s rolí a když zjistil, že Predátor většinu filmu nebude vidět, dobrovolně natáčení opustil. No a když se dnes večer můžete podívat na film v televizi, povíme vám jednu zábavnější variantu.
Podle Joela Hyneka, který na Predátorovi pracoval jako šéf vizuální efektů, to totiž celé prý bylo trochu jinak. A jde bez debat o tu nejstylovější variantu, s jakou zatím kdo přišel. "Seděl jsem s Joelem Silverem v jeho přívěsu a on si zavolal Jean-Claudea. Když přišel, Joel na něj spustil "Musíš přestat používat kopy!' --- protože [Jean-Claude] chtěl ve filmu používat kickbox --- a on mu říkal 'Podívej, Predátor není kickboxer.' A Van Damme na to 'Musím to dělat, takhle já Predátora vidím'. Na což Joel řekl 'Ok, máš padáka. Vypadni odsud'. A Van Damme odpověděl 'Polib mi koule!', odešel pryč a tak se to stalo."
Tak tu máme další legendu. Van Damme chtěl za každou cenu, i v kůži Předátora, předvádět své pověstné kopy. Ten chlap je prostě srdcař!
Arnold Schwarzenegger
Predátor
Ve kterých filmech hrála tato monstra?