25. týden-kinopremiéry: Pátí Transformers a druhé Holky na tahu

25. týden-kinopremiéry: Pátí Transformers a druhé Holky na tahu
Transformers: Poslední rytíř
Transformers: Poslední rytíř
Transformers: Poslední rytíř
Začneme komerčně úspěšnou franšízou robotů Transformers. Populární hračky a komiks převedl do podoby filmové série režisér a producent Michael Bay, který režíroval i nejnovější pátý přírůstek s podtitulem Poslední rytíř. Třetí a čtvrtý díl digitálně-akčních bitev utržil shodně přes miliardu dolarů, tudíž vznikla pětka, která už ale úplně postrádá smysl.
Animace jsou prvotřídní, souboje kolosální, k Marku Wahlbergovi přibyl Anthony Hopkins v roli záhadného muže, sympatizanta Krále Artuše, který ví, kde je Merlinova hůl. A o tu v pětce jde, protože po ní pasou Transfomeři. Dozvíme se, že bojovaly po Artušově boku, v minulosti si to rozdaly s fašistickým Německem a zabily Hitlera. Nyní se vrací na planetu Zemi.

Trailer:

Z recenze Tomáše Chvály: "Herecky je nejnovější díl toporný až běda (do velké míry za to "vděčí" příšerně napsaným sbližujícím/humorným dialogům). Sir Anthony Hopkins naštěstí znovu dokazuje, že herec jeho formátu ustojí i ty nejotřepanější fráze a řadě scén dodává větší lesk, než si film zaslouží. Ve výsledku těch několik málo změn velkou roli nehraje, protože celkový dojem z Posledního rytíře je v podstatě totožný, jako u předchozích tří filmů. Je to drahé, hlučné, velkolepé, pitomé a (což je nejhorší) po většinu času nudné. Což znamená, že kdo si předchozí díly užil, může s klidem do kina."
Všechny recenze filmu najdete zde. Prozatím 46 procent. Studio již chystá šestý a sedmý snímek transformeří franšízy.  
Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Scarlett Johansson, Jillian Bell
Holky na tahu
A je tu další snímek s distribučním názvem Holky na tahu (neplést s filmem z roku 2012). Oč v mládeži nepřístupné novince se Scarlett Johansson a spol. jde? Scarlett má rozlučku se svobodou, při níž s rozjetejma holkama omylem způsobí smrt striptéra. A co s mrtvolou?
Holky na tahu
Z recenze Františka Fuky: "Děj je opravdu strašlivě chatrný (jde sice mimo jiné o zabití a uklízení mrtvoly, ale je to jen jedna z několika nedotažených podzápletek) a vtipné dialogy téměř neexistují. Netvrdím, že film není vtipný. Je v něm dost zábavných hlášek, ale skoro vždy to jsou jednotlivé hlášky, které pravděpodobně vznikly v rámci improvizace. Nedočkáme se žádného nápaditého dialogu, ve kterém by humor nějakým způsobem gradoval, nebo dokonce někam směřoval. A jak už je pro dnešní Hollywood typické, dočkáme se detailních záběrů na nejtvrdší drogy, krev i smrt, je v něm i sex, ale nikdy neuvidíme dámskou bradavku, natož pohlavních orgány..."
Všechny recenze Holek na tahu najdete zde. Hodnocení je prozatím na 43 procentech.

Trailer:

Holky na tahu
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.