Karlovy Vary vítají další hvězdy. Na festival přijede Uma Thurman a Jeremy Renner

Karlovy Vary vítají další hvězdy. Na festival přijede Uma Thurman a Jeremy Renner
Z filmu Příchozí (2016) | Paramount Pictures
Jeremy Renner
Z filmu Příchozí (2016) | Paramount Pictures
Herec a hudebník Jeremy Renner převezme na 52. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary Cenu prezidenta a představí svůj nový snímek Wind River (2017). Renner se etabloval díky postavám v akčních a válečných snímcích. Role velitele Jamese, který zneškodňuje bomby v Iráku, mu vynesla první nominaci na Oscara za válečné drama Kathryn Begelow Smrt čeká všude. Později zazářil v kriminálce Bena Afflecka Město (2010), za které byl na Oscara nominován podruhé. Renner je spjat i s marvelovskou postavou lučištníka Hawkeye a loni se představil v přemýšlivé sci-fi Příchozí (2016).

Wind River: Upoutávka

Wind River: trailer | Falcon
„Jeremy Renner patří k hercům s velmi rozmanitou filmografií, v níž nechybí tituly vstřícně přijímané publikem i kritikou,“ říká prezident festivalu Jiří Bartoška. „Důkazem toho je snímek Wind River, který na nedávném festivalu v Cannes získal v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii, a který Jeremy Renner v Karlových Varech osobně uvede.“
karlovy-vary-vitaji-dalsi-hvezdy-na-festival-prijede-uma-thurman-a-jeremy-renner
Do Varů přijede Uma Thurman. (foto: Peter Lindbergh)
Dalším hvězdným hostem Karlových Varů bude herečka a producentka Uma Thurman. Držitelka Zlatého globu za Duševní slepotu (2002) se nesmazatelně zapsala do duší diváků díky tarantinovce Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), za níž byla nominována na Oscara. Na karlovarském festivalu převezme Thurman Cenu prezidenta.

Pulp Fiction: Upoutávka

Bohatá filmografie Umy Thurman zahrnuje pestrou žánrovou škálu filmů od nezávislých komorních snímků až po blockbustery. S režisérem Woody Allenem a kolegou Seanem Pennem natočila biografický příběh hudebníka Emmeta Raye Sladký ničema (1999). S hereckým partnerem z Pulp Fiction Johnem Travoltou se znovu setkala v gangsterce Buď v klidu (2005), s kontroverzním režisérem Larsem von Trierem natočila dvoudílnou studii sexuality Nymfomanka. V současné době točí s kolegy Robertem de Nirem a Christopherem Walkenem rodinnou komedii War with Grandpa (2017).

Pěkně blbě: Upoutávka

Pěkně blbě
Zahajovacím filmem letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude netradiční romantická komedie Pěkně blbě (2017). Film bude následně uveden do české distribuce v rámci distribučního labelu KVIFF Distribution.
Zahajovací film bude uveden v pátek 30. června nejen ve Velkém sále hotelu Thermal, ale ve stejném čase také na dvou dalších projekcích pro veřejnost.
karlovy-vary-vitaji-dalsi-hvezdy-na-festival-prijede-uma-thurman-a-jeremy-renner-1