Recenze: Pobřežní hlídka - místo letního osvěžení studená sprcha

Recenze: Pobřežní hlídka - místo letního osvěžení studená sprcha
Pobřežní hlídka
Filmová Pobřežní hlídka režiséra Setha Gordona (Šéfové na zabití) sleduje divákům dobře známého strážce pobřeží Mitche Buchannona (Dwayne Johnson). Mitche miluje celá pláž a on miluje jí. Když se v písku začnou kupit mrtvoly a vše souvisí s drogami, přirozeně to hrdinovi nevoní a začne se svým týmem plavčíků věc vyšetřovat. Současně se musí vypořádat s nezodpovědným nováčkem Mattem Brodym (Zac Efron).
Úspěch 21 Jump Street konečně studiím ukázal, jakým způsobem lze oživovat kdysi kultovní, ale dnes již úsměvné televizní seriály na velkém plátně. V Paramount Pictures se rozhodli model aplikovat na adaptaci Pobřežní hlídky, která kdysi proslula sexy těly zpomaleně běžícími po pláži. Zajistili si správné (=šukézní) herce, komediálního režiséra a hned 6 lidí, kteří psali scénář. Bohužel, z první ligy jsme přestoupili do okresního přeboru.

Trailer:

Pobřežní hlídka
Pokud je série Jump Street áčkové zábava, Pobřežní hlídka je dílem B týmu. Nic podstatného papírově nechybí, vtipy jsou ale nucené, tempo pomalé, akce je málo, zápletka i na poměry žánru přehnaně zjednodušená a opravdu zábavných situací minimum. Nejvýraznější komediální scény (z toho 2x s penisem) se plácají v neschopnosti pointy dotáhnout. Málokdy na něco tak dokonale sedí rčení "dojení mrtvé krávy". Ten film, bez zbytečného okecávání, zkrátka není vtipný. A to je u komedie dost zásadní problém.
Dwayne Johnson
Pobřežní hlídka (2017) | Paramount Network
To jediné, co filmová Pobřežní hlídka nakonec zvládá, je ona povrchní struna, kterou proslul i původní seriál - tedy ukazování vypracovaných těl v těsných plavkách. Tohle autoři zvládli na výbornou. Pánům se svaly doslova derou z trikotů a dámy oslňují pevným předkem i zadkem svých těl. Ale to je vše. A i to se samozřejmě postupem času zají.
Zamrzí to o to víc, že na filmu pracovali talentovaní lidé před i za kamerou. Kouzlo ale tentokrát nezafungovalo. Snímek postrádá scénář, který by nabídnul opravdu vtipné momenty a improvizace (jež podle zkažených záběrů na konci filmu měla při natáčení své slovo) to nemůže zachránit, neboť v obsazení chybí nějaký opravdu zkušený komik. Je to ohromná škoda. Tohle není Jump Street na vodě. Tohle je leklá ryba na pláži.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S.: Úvodní titulky přislíbí účast hned dvou herců z původního seriálu. Bohužel se není na co těšit. Jeden předvede slabé cameo o několika větách a ten druhý se doslova mihne na pár vteřin. Ani tohle filmaři nezvládli.