Don Quijote po 17 letech dokončen, ale bez Johnnyho Deppa!

Don Quijote po 17 letech dokončen, ale bez Johnnyho Deppa!
Muž, který zabil Dona Quijota | Distributor
Při natáčení sci-fi Brazil byl Terry Gilliam v takovém stresu, až na týden ztratil cit v nohou. Dobrodružství Barona Prášila se potýkalo s extrémně problematickou produkcí (během natáčení došlo ke změně vedení studia), kterou herec Eric Idle popsal slovy "Vskutku děsivý zážitek, vzpomínám na to jako na noční můru". V případě 12 opic, dost možná nejlepší sci-fi všech dob, vedl režisér válku se studiem o výslednou podobu střihu, neboť snímek na prvních testovacích projekcích u diváků neuspěl (ačkoli šlo o verzi, kterou známe z kin). Natáčení Kletby bratří Grimmů provázelo tolik problémů na place (nedostatek financí a zásahy producentů), že Gilliam raději vzal půlroční volno a během něho natočil komorní Krajinu přílivu. A v průběhu natáčení Imaginária Dr. Parnasse nečekaně zemřel Heath Ledger.
Terry Gilliam, Johnny Depp
Ztracen v La Mancha
A to jsme se ještě nedostali k The Man Who Killed Don Quixote, Gilliamovu vysněnému projektu. Režisér ho zkoušel natočit v roce 2000 s Johnnym Deppem a Jeanem Rochefortem v hlavních rolích a filmaře provázela tak neskutečná smůla a nejrůznější problémy, až podle toho vznikl dokument Ztracen v La Mancha (samotný film se paradoxně dokončit nepovedlo).
Terry Gilliam, Jonathan Pryce
Muž, který zabil Dona Quijota | Distributor
Nyní, o dlouhých 18 let později, je konečně hotovo. Vzhledem k velké mezeře od původního natáčení se přirozeně původní materiál nedal použít a jelo se proto od začátku s novými herci, jimiž jsou Adam Driver, Olga Kurylenko a Jonathan Pryce. Gilliam loni v dubnu zamířil střižny s tím, že nehodlá nic uspěchat (po tak dlouhé době už ostatně ani není proč chvátat). Evidentně si dává na čas, protože máme o rok později a stále není venku ani trailer.
The Man Who Killed Don Quixote by se měl do kin podívat letos.