První akční hrdina: Jiří Mádl bude zachraňovat život v počítačové hře

První akční hrdina: Jiří Mádl bude zachraňovat život v počítačové hře
Storyboard k Prvnímu akčnímu hrdinovi. (foto: Produkce Radim Procházka)
Jiří Mádl si v Prvním akčním hrdinovi (2017) zahraje postavu novináře, který se dostane do ošemetné situace. Snaží se zachránit svou dívku snů (Lenka Jurošková), ale při tom se nechtěně stává přímým aktérem online počítačové hry. O jejím průběhu rozhoduje nevyzpytatelný démonický režisér v podání Jiřího Vyorálka (Pěstírna, Masaryk, Rodina je základ státu). Přehraje Mádl své protihráče díky vlastní inteligenci a důvtipu?
prvni-akcni-hrdina-jiri-madl-bude-zachranovat-zivot-v-pocitacove-hre-1
Jiří Mádl během zkoušky. (foto: Produkce Radim Procházka)
Odpověď přinese středometrážní debut Jana Haluzy, který se snaží originální kloubit akční a sci-fi žánry v prostředí, kde se jim nikdy nikdo moc nevěnoval.
Momentálně se První akční hrdina natáčí v Praze, čemuž předcházely složité nácviky akčních scén. A protože se Mádl do virtuálního světa vydává jako novinář kulturní rubriky, poslouží mu proti soupeřům například deštník nebo tenisová raketa.
Jiří Mádl
Jiří Mádl jako Vlk z Královských Vinohrad | Česká televize
Vedle Mádla a Vyorálka si v chystaném filmu zahraje například Kryštof Hádek nebo režisér Radim Špaček.
Datum dokončení a uvedení filmu prozatím nebylo zveřejněno. Na postprodukci budou tvůrci vybírat peníze v crowdfundingové sbírce až po konci natáčení. Partnerem snímku je internetová televize Playtvak.cz, tudíž je možné, že se po seriálu Single Lady (2017) První akční hrdina vydá do internetových vln. Mádl by mohl zvýšit sledovanost.
prvni-akcni-hrdina-jiri-madl-bude-zachranovat-zivot-v-pocitacove-hre
Storyboard k Prvnímu akčnímu hrdinovi. (foto: Produkce Radim Procházka)