Na hraně zítřka 2: Jak to vypadá s dalším nekonečným dnem Toma Cruise?

Na hraně zítřka 2: Jak to vypadá s dalším nekonečným dnem Toma Cruise?
Na hraně zítřka | Warner Bros.
Režisér Doug Liman o Na hraně zítřka 2 před nějakou dobou uvedl: "Obvykle se dvojka zkrátka udělá větší. Já si naopak myslím, že by měla být menší. Jednička je něco jako reklama na další díl, takže pak už není třeba tolik akce. Což je případ Na hraně zítřka, kde si lidé očividně zamilovali komediální stránku věci a různé situace, v nichž postavy byly. Takže se víc budeme soustředit na postavy Toma (Cruise) a Emily (Blunt) a také máme připravenou třetí postavu, která si film ukradne pro sebe. Na to se zaměříme... nepotřebujeme mít ve filmu akci každé dvě minuty."
Na hraně zítřka: Scenárista Christopher McQuarrie vysvětluje, proč má film pozitivní konec
Téma30. 8. 2020
Na hraně zítřka: Scenárista Christopher McQuarrie vysvětluje, proč má film pozitivní konec
To rozhodně není vůbec špatný přístup. Je bez debat, že tím nejzábavnějším je v případě Na hraně zítřka samotný koncept, který nutně nevyžaduje akci. Jde hlavně o dobře vymyšlené scény. Je nicméně i dost možné, že si skromnější pojetí vynutilo studio, aby mohlo u pokračování ušetřit na výrobě (první díl stál 178 milionů dolarů, což opravdu nejsou malé peníze).
Nově byl scenárista projektu Christopher McQuarrie dotázán, jak to s dvojkou v tuhle chvíli vypadá. A nemáme úplně nejlepší zprávy. Na projektu se sice podle něj aktivně pracuje, vůbec ale netuší, kdy by se mohlo začít natáčet. Vzhledem k vytížení všech hlavních aktérů se dost možná nestihne točit ani příští rok.
Na konci prvního filmu Cruiseův hrdina zachránil postavu Blunt, hrátky s časem ale zapříčinily, že to ona neví a ani Cruise nezná (přestože toho neprožili ve filmu málo). Dvojka by jejich příběh měla uzavřít a trochu překvapivě by mělo jít o prequel, i když film naváže tam, kde jednička skončila. Režisér to vysvětlil tak, že padouši z jedničky ještě více zamíchají časem. Zní to možná zmatečně, ale kdo viděl Příchozí, ten ví, že je vše (pokud jde o čas) možné, když se na naši planetu vydají mimozemšťané.
Emily Blunt
Tom Cruise
Poznáte nejlepší sci-fi za celou dobu existence kinematografie?