Karlovarský festival uvítá držitele Oscara Caseyho Afflecka

Karlovarský festival uvítá držitele Oscara Caseyho Afflecka
Herec, ale také scenárista, režisér a producent Casey Affleck představuje v současnosti jednu z nejprogresivnějších tvůrčích osobností současného amerického filmu.  K dosavadnímu vrcholu jeho kariéry patří mimořádné drama Místo u moře, za něž byl po zásluze oceněn Oscarem, Zlatým globem a více než čtyřicítkou dalších cen z národních anket či mezinárodních festivalů.
Film A Ghost Story, v němž vytvořil hlavní role společně s herečkou Rooney Marou, byl v lednu letošního roku premiérově uveden na filmovém festivalu Sundance.
"Jsme velmi rádi, že Casey Affleck přijal Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a zároveň na  52. ročníku festivalu představí film režiséra Davida Loweryho A Ghost Story, kde vytvořil jednu z rolí. Karlovarský festival v uplynulých letech s velkým ohlasem promítal předchozí snímek režiséra  Loweryho  Ain´t Them Bodies Saints, jehož uvedení se bohužel nemohl Casey Affleck  z pracovních důvodů zúčastnit. Caseyho Affleka si vážíme jako jedné z nejzajímavějších hereckých osobností současného amerického filmu. Pro festival je ctí, že při příležitost uvedení nového filmu Davida Loweryho  A Ghost Story bude moci uvítat oba tvůrce osobně," říká Jiří Bartoška, prezident festivalu.