Terrymu Gilliamovi vyšly před-posmrtné memoáry Gilliameska (SOUTĚŽ)

Terrymu Gilliamovi vyšly před-posmrtné memoáry Gilliameska (SOUTĚŽ)
Třeba to, že "měl strach dát si TRIP, dokonce i v Los Angeles roku 1967, kdy se zdálo, že je na něm KAŽDÝ." Těžko říct, jak by se tvářil na to, kdyby mu někdo věštil, že jeden takový velký film na tripu o 31 let později s Johnnym Deppem v hlavní roli natočí. Jediný neanglický člen Monty Pythonů emigroval v 60. letech na Britské ostrovy a stal se tahounem party, jejíž černý humor fascinuje dodnes.

Monty Python a Svatý Grál:

Monty Python a Svatý grál: trailer | Pannonia Ent.
Ve spolupráci s knižním nakladatelstvím JOTA přinášíme soutěž o pět knižních exemplářů Gilliamesky. Bohatě a originálně ilustrovaná záležitost je hodna Gilliamova jména a postavení. Dílko si autor sám ilustroval a sepsal v ich formě. Mohla by to být docela opojná jízda jeho "před-posmrtným" životem.
terrymu-gilliamovi-vysly-pred-posmrtne-memoary-gilliameska-soutez
Anotace: Terry Gilliam, režisér a spoluzakladatel skupiny Monty Python, ve svých memoárech živelně líčí svou pitoreskní životní pouť z chladného severu amerického státu Minnesota až do nejžhavějšího prostředí současnosti – Hollywoodu, s delšími či kratšími zajížďkami do kulturní divočiny New Yorku, Los Angeles a Londýna šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Mnohé z jeho životních epizod si svou barevností a neotřelostí nezadají s jeho výtvarným a režisérským rukopisem.
Gilliameska je pestrou směsí mnoha dosud nepublikovaných kreseb, fotografií a pronikavých postřehů okořeněných mnohdy drsným humorem. Vystupuje zde i řada hvězd ve vedlejších rolích – George Harrison, Robin Williams, Jeff Bridges, Robert De Niro, Brad Pitt, Uma Thurmanová, Johnny Depp, Heath Ledger a především všichni ostatní Pythoni – a mihnou se tu i další ikony moderní doby od Woodyho Allena, přes Franka Zappu, Richarda Nixona až po Huntera S. Thompsona. (JOTA)
Jaká jsou pravidla soutěže? Do pondělí 15. května 2016 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "gilliam") zašlete váš nick name. Pět vylosovaných výherců se může těšit na Gilliamesku.