New York znovu ve spárech šíleného zohaveného policisty

New York znovu ve spárech šíleného zohaveného policisty
Maniac Cop | Shapiro-Glickenhaus Home Video
Původní série měla tři díly a bylo jen otázkou času, než někdo nového Maniac Copa natočí. Kolem snímku během let kroužila různá zajímavá jména, konečná volba je ale ze slabšího ranku. Režie totiž připadla Johnu Hyamsovi, synovi Petera Hyamse. Peter Hyams nikdy nepatřil mezi elitu, svého času ale platil za poměrně schopného béčkového režiséra (nejvíce stojí za zmínku jeho kousky Outland, Timecop, 2010: Druhá vesmírná odysea). Syn John se vydal v otcových stopách a také točí přiznaná béčka. Mezi ty nejzajímavější patří trojka a čtyřka Univerzálního vojáka, přičemž posledním jmenovaným John naznačil, že by v něm mohlo být i něco víc (finální akce, která se tváří být na jeden záběr, je dokonce výborná).
V tuhle chvíli nevíme, kdo si v remaku Maniac Copa zahraje a zda film půjde do kin. Pokud se ale nic nezadrhne, měl by být hotový někdy příští rok.
A nakonec, pro ty méně znalé, synopse původního filmu z roku 1988 a trailer: Matt Cordell byl poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění se ale ocitl sám ve vězení, kde byl zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací do New Yorku jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu...
Maniac Cop