The Circle: Velký bratr Tom Hanks bdí nad Emmou Watson. SOUTĚŽTE o knižní předlohu sci-fi thrilleru

The Circle: Velký bratr Tom Hanks bdí nad Emmou Watson. SOUTĚŽTE o knižní předlohu sci-fi thrilleru
Circle: Uzavřený kruh
Film The Circle je v českých kinech od čtvrtka. V hlavních rolích se představí Emma Watson coby nadějná zaměstnankyně Mae a Tom Hanks jako tajemný Eemon - nadřízený a šéf korporátní společnosti "na štěstí" a sdílené životy. Co je The Circle? Hybrid všech velkých technologických společností dneška – jako jsou Amazon, Facebook, YouTube a Apple. Má za cíl vytvořit komunitu, která sdílí všechny zkušenosti a zážitky. Když Mae pronikne hlouběji do kruhu a zblízka se seznámí s vizí zakladatelů společnosti, uvěří, že chránit si soukromí je nejen sobecké, dokonce je to zločin. 
Knihu The Circle (v češtině Kruh) napsal spisovatel a scenárista Dave Eggers v roce 2013 a ve své vizi vylíčil svět sociálních médií a sdílených životů, jehož zrod již několik let plíživě probíhá.
Dave Eggers
Dave Eggers napsal kromě předlohy k filmu The Circle třeba Hologram pro krále nebo scénář snímku Max a maxipříšerky.
Nejde zdaleka o nereálné sci-fi, jak potvrzuje odborník na sociální sítě a internet Daniel Dočekal. "Možná je důležité zdůraznit, že to, co Kruh popisuje, nebo co se snaží vyobrazit, není až tak nerálné. Ještě před deseti lety bylo nemyslitelné mít Internet v kapse od kalhot v podobě “telefonu, co je i výkonnější než počítač, který máme doma. Neustále připojení jsme nikdy dříve nebyli tak jako teď. Celé to navíc přineslo i zásadní změny v šíření informací a mobilní telefony se proměňují ještě v něco dalšího - můžeme to s nadsázkou označovat jako všudypřítomná vševidoucí oka. Kamera, senzory pohybu, geolokace. To všechno má neuvěřitelné množnosti do budoucna, ale také přináší řadu otázek."
Jaké další předkládá film a kniha? Díky naší soutěži to máte šanci zjistit. Ve spolupráci s distribuční společností Bontonfilm, která do kin snímek The Circle uvádí, přinášíme soutěž o knižní předlohu k filmu.
Jaká jsou pravidla soutěže? Do pondělí 8. května 2016 do 12:00 napište 3 nové komentáře k filmům (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "kruh") zašlete váš nick name. Pět vylosovaných výherců se může těšit na knihu Davea Eggerse.

Níže si můžete přečíst krátkou ukázku.

the-circle-velky-bratr-tom-hanks-bdi-nad-emmou-watson-soutezte-o-knizni-predlohu
Pět soutěžících se může těšit na knižní předlohu snímku The Circle od Davea Eggerse.
TruYou – jeden účet, jedna identita, jedno heslo, jeden platební systém. Člověk musel používat své skutečné jméno, navázané na jeho kreditní kartu a banku, takže bylo jednoduché cokoliv hned zaplatit. Jedno tlačítko na zbytek internetového života.
Pokud jste chtěli využít jakýkoliv nástroj Circlu, a byly to nástroje jasně nejlepší, které zcela ovládly trh, byly všude a byly zdarma, museli jste to udělat sami za sebe prostřednictvím svého TruYou.
Éra falešných identit, ukradených profile, několikerých uživatelských jmen, složitých hesel a platebních systémů byla pryč. Kdykoliv jste chtěli něco vidět, něco použít, okomentovat nebo koupit, stačilo jedno tlačítko, jeden účet, všechno svázané dohromady, vysledovatelné a prosté, ovladatelné jednoduše přes mobil, laptot či dokonce přes sítnici. Stačil jeden účet a dostali jste se do všech zákoutí internetu, na každý portál, každou placenou stránku, zkrátka mohli jste dělat, co jste chtěli.”