Konečně se dočkáme pokračování Statečného srdce... tak trochu

Konečně se dočkáme pokračování Statečného srdce... tak trochu
Statečné srdce | 20th Century Fox
Režírovat bude David MacKenzie, v hlavní roli skotského krále Roberta I. se představí Chris Pine. Robertova nejbližšího přítele a rádce rytíře Jamese Douglase hraje Aaron Taylor-Johnson. Natáčení odstartuje ve Skotsku letos v srpnu, hotového snímku bychom se tak mohli dočkat již příští rok.
Robert I. Skotský vládl Skotsku v letech 1306 – 1329. Během Wallaceova povstání si Robertova rodina držela neutralitu a měla jak podporu anglického krále Eduarda I., tak i samotných Skotů. Po smrti otce a dědečka se Robert stal hlavou celého rodu a díky dědictví hrabat z Carricu ze strany matky i majetku po otci byl nejbohatším mužem britských ostrovů. Po popravě Williama Wallace se Robert Bruce rozhodl v jeho tažení za nezávislost Skotska pokračovat a v roce 1306 byl korunován králem, ačkoli ho papež exkomunikoval a anglický král označil za psance. Konečné vítězství pak přišlo v roce 1314, kdy porazil vojsko Eduarda II. v bitvě u Bannockburnu.
S ohledem na historické události se ve snímku postava Williama Wallace nejspíše objeví, ale těmi hlavními hrdiny budou jiní a podle filmařů prý dojde i na romanci mezi Robertem I. a jeho druhou ženou Alžbětou z Burgh. Alžběta byla spolu s Robertem korunována královnou, ale kralování si neužila moc dlouho. Od roku 1306 do roku 1314 byla spolu s Robertovou dcerou z prvního manželství Marjorie vězněna v Anglii a do Skotska se směla vrátit až po Robertově vítězství nad Eduardem II. Snímek by měl vyjít letos.
konecne-se-dockame-pokracovani-statecneho-srdce-tak-trochu
Král psanec