US tržby: eRkový Wolverine rozsápal konkurenci

US tržby: eRkový Wolverine rozsápal konkurenci
The Shack
Když se Wolverine podíval před čtyřmi lety do Japonska, vyložená sláva to nebyla. Snímek sice otevřel na prvním místě za 55 milionů a celosvětově měl po prvním víkendu 140, v rámci komiksových otvíráků ale nijak neexceloval (nemluvě o tom, že neměl dvakrát dobré recenze). U Logana studio konečně vsadilo na "divokou kartu" - fanoušky tak dlouho vyhlížené eRko. Jen to by ale na úspěch nestačilo. Filmaři současně dodali opravdu silný příběh a dokázali natočit jeden z nejlepších komiksových filmů všech dob.
Jak je za to "ocenili" o víkendu fanoušci? Bohatě! Logan: Wolverine otevřel na prvním místě žebříčku za 85 milionů dolarů a celosvětově má již 237 milionů. Půl miliarda je jistá, možná se půjde v tržbách ještě výše. Hugha Jackmana už to asi k návratu do role nepřesvědčí, jedno je ale jisté - komiksová eRka mají smysl a budou hrát v budoucnu důležitou roli.
Sam Worthington, Octavia Spencer
The Shack
O pouhých 21% si na druhé místo pohoršil horor Uteč, který bude platit za jeden z největších hitů letošního roku. Stál totiž jen 4.5 milionů a vyděláno má už 75. Na trojce nováček The Shack, což je adaptace bestselleru Chatrč, v němž se chlápek napřed musí vyrovnat se ztrátou dcery a poté s přímým setkáním s Bohem. Samotná kniha je hodnocena dobře, adaptace se prý naopak hrubě nepovedla, na Rottentomatoes má 16% a symbolicky i za 16 milionů otevřela. Tady se na úspěch filmu rozhodně navázat nepovedlo.
LEGO Batman se posunul na čtvrté místo a na domácí půdě už má slušných 148 milionů dolarů. Na pětce poslední novinka v TOP 10 - drama s časovou smyčkou Before I Fall, v němž hlavní hrdinka musí zjistit jak a proč zemřela. Recenze nadprůměrné, start za pouhých 5 milionů. Rozpočet je nicméně také pět, takže si filmaři vlastně přišli na své a jejich film neprodělá.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.