Znáte filmy a seriály nominované na České lvy? (SOUTĚŽ)

Znáte filmy a seriály nominované na České lvy? (SOUTĚŽ)
Mezi nominovanými filmy je i Teorie Tygra (2016) s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Snímek si můžete přehrát díky službě Alza Media.
Lída Baarová, Rodinný film, Teorie Tygra, Zkáza krásou nebo Zákon Helena. I tyto snímky z nabídky platformy Alza Media mají šanci získat jednu nebo více sošek Českého lva za rok 2016. Kompletní přehled nominovaných najdete zde (filmová tvorba) a zde (televize).
znate-filmy-a-serialy-nominovane-na-ceske-lvy-soutez
Mezi nominovanými filmy je i Teorie Tygra (2016) s Jiřím Bartoškou v hlavní roli. Snímek si můžete přehrát díky službě Alza Media.
Velký filmový návrat loni znamenal pro herce Jiřího Bartošku, který se zotavil z těžké nemoci a ztvárnil hlavní roli v Teorii Tygra. Bartoška má šanci uspět v hlavní mužské herecké kategorii. Teorie Tygra se navíc loni setkala s velmi dobrým zájmem diváků a kladnými kritickými ohlasy. Ty se vyhnuly Lídě Baarové, která má i přesto 3 nominace na České lvy. Na diváckém žebříčku se loni umístila ještě lépe než Teorie Tygra - na pátém místě.
Helena Třeštíková, Lída Baarová
Zkáza krásou - na snímku Lída Baarová a režisérka Helena Třeštíková. | Aerofilms
Těžkému osudu herečky Baarové se věnovala v rámci dokumentu Zkáza krásou Helena Třeštíková spolu se střihačem a druhým režisérem Jakubem Hejnou. Autorské dvojici se povedla pozoruhodná věc, vysloužila si hned dvě nominace na České lvy - za dokument a střih.
Další pozoruhodný dokumentární film loni natočila herečka Petra Nesvačilová. Ve svém celovečerním debutu Zákon Helena se věnovala osudu policistky, která odhalila kauza takzvaného Berdychova gangu, do níž byli zapojeni i její policejní kolegové. Nesvačilová v angažovaném dokumentu vyzpovídala též řadu lidí z kriminálního podsvětí a z filmového plátna při tom běhá mráz po zádech.
Rodinný film
Rodinný film | Endorfilm
Černým koněm letošních Českých lvů by mohl být Rodinný film Olma Omerzua. Má sice "pouhé" 3 nominace, ale nechybějí ty za nejlepší film a režii. Snímek si vysloužil uznání už na Cenách české filmové kritiky, kde vyhrál hlavní sošku za nejlepší snímek a scénář.
Nejvíce šancí na úspěch bude mít dnes večer historické drama Masaryk se 14 nominacemi. Schválně, viděli jste ho?
Znáte filmy a seriály nominované na České lvy?
Zajímá vás tuzemská filmová a televizní tvorba? Chcete si zdarma přehrát pětici výše zmiňovaných děl? Zúčastněte se naší nové redakční hry a získejte na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 3 výherce, kteří obdrží poukaz na bezplatné přehrání pětice snímků nominovaných na České lvy (Lída Baarová, Rodinný film, Teorie Tygra, Zkáza krásou, Zákon Helena) z platformy Alza Media. Bodování soutěže uzavřeme v pondělí 6. března ve 12:00.