Festival otrlého diváka 2017 přibližuje program další pokleslé zábavy, která vás povznese

Festival otrlého diváka 2017 přibližuje program další pokleslé zábavy, která vás povznese
festival-otrleho-divaka-2017-priblizuje-program-dalsi-poklesle-zabavy-ktera-vas-povznese-5
Organizátoři festivalu během show v roce 2015.
Z letošního otrlcova manifestu: Čím pohnutější doba, tím intenzivnější si žádá alternativu. Zatímco z jedné strany nás poučují, co že to je „pasy“, a z druhé slýcháme, jak na ni mocensky chmatat, zůstává na Festivalu otrlého diváka, aby lidem připomněl základní hodnoty. Jelikož v uplynulém roce dostala pravda pěkně na frak, zkusíme letos ukázat, že láska pořád ještě může hýbat světem. S odvoláním na psychologii (a nespolehlivé internety) představuje láska primární lidskou potřebu, a proto se také stala jedním z nejrozšířenějších námětů všech uměleckých forem. Což se vztahuje i na ty podivné deformované filmy z méně kultivovaných končin kinematografie, jaké každoročně oslavuje náš festiválek. Navíc si přiznejme, že navzdory vší té velkohubě hlásané otrlosti, jsme v jádru velké citlivky. Pro vás, naše milované diváky, proměníme kino Aero v bezpečný přístav, který otevře svou náruč a nabídne vřelé objetí. Ještě víc než kdy předtím bude tentokrát naše láskyplná akce vhodným místem k seznámení pro osamělé duše a zlomená srdce, ale také příležitostí k utužení již existujících romantických vztahů.
SexWorld
Z filmu SexWorld. | Festival otrlého diváka
Různým podobám lásky, mnohdy i těm nejkrajnějším, budou zasvěceny filmy May (2002), Dovolenkáři (2012) nebo SexWorld (1978), který se volně inspiroval kultovním Westworldem (1973). Celý festival vyvrcholí speciální projekcí pro zamilované. V té dojde k láskyplnému splynutí vzletné poezie Williama Shakespeara s přízemní poetikou společnosti Troma ve filmu Tromeo a Julie (1996). Není bez zajímavosti, že pod snímkem je coby debutant podepsán režisér James Gunn (Slimák nebo série Strážci Galaxie). Roztoužený divácký zážitek umocní následný zaláskovaný raut.

Upoutávka na Špínu z ulice:

Co doporučují dramaturgové festivalu? "Snímkem, který kino Aero promění ve smetiště, bude Špína z ulice," sděluje Antonín Tesař. "Exploatační kabaret hnusu, černého humoru a sociálního pekla vypráví mimo jiné o tom, jak se více než šedesát let staré laciné víno dostane mezi bezdomovce a nadělá v jejich žaludcích pěknou paseku, respektive nadělá paseku z nich. Abyste plně zapadli do nálady Špíny z ulice, doporučujeme se několik dní před projekcí nemýt, neměnit si oblečení a v den promítání si vzít takzvaný sick day."
Mezi nejzásadnější snímky letošního ročníku bude patřit film Johna Carpentera Jsou mezi námi (1998), který pojednává o tom, že bohatí a mocní tohoto světa jsou skutečnosti mimozemšťané, kteří nic netušící většinu ovládají pomocí hypnotických signálů a udržují nás ve stavu konformity díky všudypřítomným nápisům typu POSLOUCHEJ, NAKUPUJ nebo SPI.
Jsou mezi námi
Jsou mezi námi | Festival otrlého diváka
I letos festival nabídne formát Aero naslepo pro otrlé, při němž diváci do poslední chvíle netuší, co uvidí, nebo snímky s českým simultánním překladem. Ty již tradičně patří k jedněm z nejvyhledávanějších, přičemž sahají od jednohlasých variací na klasické rychlodabingy přes genderově vyvážené dvouhlasé výstupy po mnohohlasý živý dabing na pódiu.
festival-otrleho-divaka-2017-priblizuje-program-dalsi-poklesle-zabavy-ktera-vas-povznese
Vyšívání pro otrlé, dělnická třída proti mimozemšťanům, sexuální androidi, amatérské operace mozku, holokaust, Tromeo a Julie a penisové monstrum. To všechno čeká na příznivce okrajových žánrů na třináctém ročníku Festivalu otrlého diváka. Kompletní program najdete zde.