CZ tržby: Milla Jovovich a nemrtví, nebo romantičky z filmu Všechno nebo nic?

CZ tržby: Milla Jovovich a nemrtví, nebo romantičky z filmu Všechno nebo nic?
Všechno nebo nic | Bioscop
Klára Issová, Tatiana Pauhofová, Ľuboš Kostelný
Všechno nebo nic | Bioscop
Česko-slovensko-polské romantické komedii Všechno nebo nic se podařilo být i potřetí na vrcholu žebříčku diváckého zájmu. Snímek sice zaznamenal pokles o 24 procent, nasazen byl nicméně do pouhých 42 kin, takže jeho 26.088 diváků a 3.87 milionů korun v rámci tržeb se dá označit za solidní úspěch. Za necelé tři týdny od nasazení má film na kontě téměř 140 tisíc diváků a 20 milionů korun. Pro začátek roku 2017 solidní rozjezd a další komerční úspěch pro snímek s výraznou tuzemskou účastí.
Milla Jovovich
Resident Evil: Poslední kapitola
Na romantiku s Tatianou Pauhofovou, Klárou Issovou a dalšími nestačila novinka Resident Evil: Poslední kapitola s Millou Jovovich v hlavní roli. S nemrtvými vedla bitvu hned ve 114 kinech. Nakonec to stačilo na druhé místo s návštěvností 15.723 diváků a 2.43 milionů korun. Snímek s rozpočtem 40 milionů dolarů otvíral v USA s necelými 14 miliony, ale ve zbytku světa nabral solidních 64.5. S přehledem se zaplatí.
Psí poslání
Psí poslání (2017)
Další novinka, rodinné Psí poslání (2017), sice mělo víc diváků než Resident Evil, ale tržby se mu nevyrovnaly. Dojemné a lehce mysteriózní putování psí duše z jednoho chlupáče do druhého bylo nasazeno do 83 kin. Na film přišlo 17.561 diváků, kteří za vstupenky zaplatili necelé 2.29 milionu korun. Novinka Lasse Hallströma vyšla na pouhých 22 milionů dolarů. Ve Spojených státech otvírala s 18 miliony a ze zbytku světa přidala dalších pět. Nepříliš dobré recenze a protesty ochránců zvířat, kteří tvůrce viní z nehumánního zacházení s točícími psy (což nebylo z více zdrojů podloženo), zřejmě odradily milovníky přítulných chlupáčů.
Marion Cotillard, Brad Pitt
Brad Pitt
Čtvrtí skončili Spojenci (2016) Roberta Zemeckise. Hvězdně obsazený film situovaný do marocké Casablanky roku 1942 se promítal ve 104 kinech, přišlo na něj 15.096 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.19 milionu korun. Snímek se solidním rozpočtem 85 milionů dolarů utržil od listopadové premiéry celosvětově 109 milionů. Vzhledem k účinkujícím hvězdám a režisérovi se nicméně čekalo víc.
Devátý víkend v kinech, přes 123 milionů korun na kontě, přes 1 milion platících diváků a aktuálně 5. místo pro Anděla Páně 2. Veleúspěšná rodinná pohádka se stále hrála v 79 kinech, přišlo na ni 17.195 diváků, kteří za lístky zaplatili necelé 2 miliony korun.
Vladimír Kratina, Hana Vagnerová
Hana Vagnerová | Bioscop
Ze čtvrtečních novinek se do žebříčku Top 20 dostala ještě tuzemská romantická komedie Miluji tě modře (10.026 diváků a 1.33 milionů korun na tržbách), která byla nasazena do 115 kin. Distributor a tvůrci jistě pomýšleli na větší komerční úspěch. Obsazení de facto neznámých tuzemských herců a odkaz na kultovního scenáristu a režiséra Jaroslava Papouška, jehož scénář režisér snímku přepracoval, ale nezabraly.
Michael Keaton
Zakladatel
Snímek o podnikateli Rayi Krocovi, který z občerstvení McDonald´s udělal ikonickou značku, skončil až čtrnáctý. V hlavní roli Zakladatele (což je dost klamavý název, neboť Kroc fastfoodový řetězec koupil od bratrů McDonaldových) si zahrál Michael Keaton. V českých kinech to stačilo v rámci 29 kin na 3.012 diváků a 453 tisíc korun. Celosvětově má snímek se skromným rozpočtem 7 milionů dolarů na kontě prozatím 12 mega.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.