US tržby: Ticho před bouří udrželo na špici hity minulých týdnů

US tržby: Ticho před bouří udrželo na špici hity minulých týdnů
Příchozí | če
O posledním víkendu se tak žádná novinka s ambicemi do kin nehrnula, protože je jasné, že by jí v následujících týdnech prudce padaly tržby.
Těžily z toho hity minulých týdnů. Odvážná Vaiana si udržela první pozici, i když (s na animák) nečekaně vysokým propadem 49%. 177 milionů celosvětově není žádné terno a je otázkou, jestli si exotická disneyovka najde k divákům cestu. Zatím nevytváří takový "buzz", jak by bylo potřeba. Druhá zůstala Fantastická zvířata, která sice ztrácí ještě víc, ale celosvětově už snímek má 607 milionů. Na potterovskou ságu to zdaleka nestačí, když si ale uvědomíme, že jde o pouhý spin-off, jde vlastně o výborné startovné.
Amy Adams
Příchozí | če
Z pětky na třetí místo poskočili Příchozí. Dlouho hypovaná sci-fi se drží velké obliby u diváků i kritiků a na domácích tržbách má nyní 73 milionů. O úplném megahitu mluvit nelze, film stál ale jen 47 milionů a rozhodně nejde o klasický blockbuster, takže jsou jeho domácí výdělky velmi dobré. Celosvětově je navíc už stovečka doma. Na čtyřce to naopak prohrávají Spojenci. Po dvou týdnech mají na kontě jen 28 milionů a to stáli 85. Režisér Robert Zemeckis si tak během krátké doby připisuje na konto druhý propadák (jeho loňský Muž na laně vydělal v amerických kinech usmolených 10 milionů dolarů).
S diváky už se pomalu na pátém místě loučí Doctor Strange, který si tentokrát připsal 6.4 milionů. Celosvětové tržby jsou na komiksového nováčka solidní - 634 milionů (takový Ant-Man měl "jen" 519 milionů).
David Mazouz
Inkarnace
A nějaký nováček v TOP10? Až na devátém místě horor Inkarnace, vyzbrojen slabými recenzemi a debutem za 2.6 milionů. Pro studio přesto žádná starost - stál pouhých pět mega, takže se celosvětově 100% zaplatí.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.