48. týden-kinopremiéry: Anděl Páně 2, úchylný Santa a Červená želva

48. týden-kinopremiéry: Anděl Páně 2, úchylný Santa a Červená želva
Anděl Páně 2 | MFP/ČT
Ondřej Trojan, Jiří Dvořák
Anděl Páně 2 | Česká televize
Dobré a oblíbené pohádky, které vznikly po roce 1989, bychom spočítali na prstech jedné ruky. Anděl Páně z roku 2005 k nim patří. Dnes jde do kin volné pokračování Anděl Páně 2, kde se znovu můžete těšit na andělského Ivana Trojana, čertovského Jiřího Dvořáka a plejádu dalších tuzemských herců. Povedená dvojka míří na Zemi najít Jablko poznání v době, kdy ulicemi kráčí Mikuláš. Což naznačuje, že režisér a spoluscenárista Jiří Strach (Operace Silver A, Vrásky z lásky, Svatojánský věneček) opět nevynechal své katolické fórečky. Film prý ale i tak osloví děti a dle mnohých je jedním z nejlepších tuzemských děl roku 2016. Jiní mu pro změnu vyčítají slabší scénář.

Upoutávka:

Anděl Páně 2: trailer | Marlene Film Production
Z recenze Františka Fuky: "Nevím, kolik film stál, ale jeho exteriéry i interéry vypadají velmi slušně, statistů, kostýmů i rekvizit je hodně a i ty mraky v nebi jsou tentokrát patřičně 3D... Bohužel, film funguje nejlépe jako izolované střípky a krátké etudy. Některé postavy jsou v něm hrozně málo, i když jsou zábavné a chtěl bych je vidět na plátně víc... Ale po tolika letech čekání a po takové masivní kampani jsem čekal něco trochu víc..." Všechny recenze si můžete přečíst zde. Prozatím je z toho 71 procent.
Tony Cox, Billy Bob Thornton
Santa je pořád úchyl
Další návrat kultovky, která se drží Vánoc. Ale v tomto případě to bude beze vší počestnosti. Billy Bob Thornton se vrací v roli opilého, sprostého a bezskrupulózního Santy. Nic víc není třeba vědět. Pusťte si trailer dle libosti a doufejte, že to bude výplach nabušený situačním humorem, hláškami a postavičkami. Jen pro otrlé. Santa je pořád úchyl a od recenzentů si prozatím vysloužil 53 procent.
Červená želva
Z filmu Červená želva, který má dle kritiků oscarové ambice.
Zajímavý snímek do kin přináší legendární japonské animační studio Ghibli, jehož zakladatelem je proslulý Hayao Miyazaki. Červenou želvu nicméně režíroval držitel Oscara za krátký animovaný film Michael Dudok de Wit a je docela možné, že se o sošku slavného plešouna bude znovu ucházet. Tentokrát ovšem v kategorii animovaného celovečeráku. O Červené želvě se totiž hovoří jako o zázraku beze slov.

Trailer:

Červená želva
Na RottenTomatoes má příběh trosečníka vynikající ohlasy. Snímek představuje zásadní okamžiky v životě člověka, pojednává o lásce, rodičovství, sebepoznání nebo střídání generací. Zvláštní uznání si "želva" odnesla z festivalu v Cannes. Zajímavostí je, že se jedná o první snímek japonského studia Ghibli, který vznikl v evropské koprodukci. Tuzemské recenze najdete zde. Prozatím 80 procent.
Naše poslední tango
Milujete tango, hudbu, argentinské dějiny a emoce? Potom vás jistě zaujme dokumentární film Naše poslední tango (2015) pojednávající o legendách tohoto mistrovského tance. Ve snímku vystupuje María Nieves Regová a Juan Carlos Copes, kteří tvořili taneční pár téměř půl století. Za tu dobu se střídavě milovali i nenáviděli a prošli si několika bolestivými rozchody. Nyní, na sklonku života, se Juan i María rozhodli o svou lásku, nenávist i vášeň podělit. Ve filmu vyprávějí svůj příběh skupince mladých choreografů a tanečníků tanga z Buenos Aires...
Začít znovu
Na závěr se představuje dvojice koprodukčních dramat - snímek Začít znovu (2016) vypráví příběh francouzské učitelky, které se rozpadá vztah s mužem, matkou, ale nevzdává se a díky svým studentům se vrací do života. V Kamenem bolesti (2016) se představí Marion Cotillard v roli psychicky nevyrovnané ženy, která najde lásku v sanatoriu. Doma má ale manžela a celé se to dost zkomplikuje...
Kameny bolesti
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.