Plán útěku 2: Sylvester Stallone se chystá na další útěk z vězení

Plán útěku 2: Sylvester Stallone se chystá na další útěk z vězení
Poslední prácička se mu tak úplně nevyplatila, protože ho podrazili a Ray se musel hodně snažit, aby ze supermoderního vězení vyvázl živý. Pomohl mu v tom překupník Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který se sám díky tomu dostal zpátky na svobodu. Ray se ze svého poslední vězeňského pobytu očividně už zvládl oklepat, protože podle Deadlina chystá návrat.
Plán útěku přišel do kin v roce 2013 a přestože si neodnesl špatné recenze, v amerických kinech propadl (vydělal pouhých 25 milionů dolarů). Celosvětově se mu vedlo lépe - 137 milionů - přičemž stál 50, takže se nakonec film dokázal dostat do zelených čísel. 40 milionů z celkových výdělků navíc přiteklo jen z Číny. A to je ten hlavní důvod, proč se dočkáme dvojky.
Obrázek článku
Studio vycítilo příležitost a Plán útěku 2 vznikne v americko-čínské koprodukci, přičemž natáčení bude probíhat v Ohiu a Číně. První klapka by měla padnout 15. března 2017 a pokud vše půjde dobře, měl by se film podívat do kin na konci téhož roku. Pokračování napíše autor jedničky Miles Chapman a stejně tak u dvojky zůstávají producenti původního filmu.
I Stallone se vrátí, tentokrát ale v menší roli. Kdo bude novým tahounem? To v tuhle chvíli nevíme. Stejně tak studio neuvedlo, zda se počítá s návratem Schwarzeneggera. Pokud ale mají producenti trochu zdravého rozumu, využijí toho, že se nenatáčí další Expendables a naženou za mříže další akční klasiky. V jedničce tahle sázka na nostalgii zafungovala výborně.
Obrázek článku