Zemřel herec Michael Massee, který v prokletém filmu omylem zastřelil Brandona Leeho

Zemřel herec Michael Massee, který v prokletém filmu omylem zastřelil Brandona Leeho
Michael Massee v seriálu 24 hodin
Bohužel byl Massee právě oním člověkem, který zmáčkl kohoutek pistole, na jejíž opačné straně stál předčasně zesnulý Brandon Lee a v komoře se namísto slepého náboje nacházel skutečný. Ironií osudu bylo, že Masse původně neměl pistoli vůbec držet. Scéna se ale na poslední chvíli měnila a pro nadějného začínajícího herce znamenala osobní trauma, které ho vedlo k roční herecké pauze. "Na rok jsem vypnul, vrátil se do New Yorku a nedělal vůbec nic. Co se stalo Brandonu Leeovi byla tragická nehoda a nemyslím si, že se člověk přes něco podobného může někdy přenést," uvedl Massee.
Vrána bývá označována za prokletou látku a není se čemu divit. Již samotná komiksová předloha byla výsledkem lidské tragédie - James O'Barr stvořil Vránu čistě proto, aby se vyrovnal se ztrátou milované přítelkyně Bethany, kterou srazil opilý řidič dodávky a vláčel ji několik desítek metrů. Komiks tudíž původně neměl být vydán, pro O'Barra šlo o formu terapie. Nakonec se ale na pulty dostal a nadchl davy. Filmová adaptace z roku 1994 bohužel v tragickém duchu pokračovala. Nejenže při natáčení zemřel Lee, ale ani dalším členům štábu se nevyhnula série nehod (na place mimo jiné hořelo, jeden z členů štábu byl popálen, jiný si propíchl ruku šroubovákem atd.).
zemrel-herec-michael-massee-ktery-v-prokletem-filmu-omylem-zastrelil-brandona-leeho
Michael Massee v seriálu 24 hodin
Massee odmítl hotovou Vránu vidět a ještě po letech v rozhovorech přiznával, že ho událost děsí v nočních můrách. Aby ne. Zkušenost, kdy herec zastřelí kolegu na place, je opravdu ojedinělá. Na herectví Massee nakonec nezanevřel. Zahrál si mimo jiné v kultovní detektivce Sedm, filmu Davida Lynche Lost Highway a v obou dílech Amazing Spider-Man, kde hrál Gustava Fierse. Nezaměnitelnou stopu nechal i v televizi v úspěšných seriálech 24 hodin, Černá listina a Rizzoli & Isles. Nepřekvapí, že hrál Massee během své kariéry převážně záporné postavy. Ostré rysy ho k tomu přímo předurčily.
Michael Massee zemřel v pondělí ve věku 61 let. Jeho smrt potvrdil kolega Anthony Delon, který s ním před dvěma lety natáčel francouzský seriál Interventions. Příčina jeho smrti zatím nebyla zveřejněna.