US tržby: Tom Cruise dostal výprask od Tylera Perryho

US tržby: Tom Cruise dostal výprask od Tylera Perryho
Tom Cruise chtěl další sérii. Není se čemu divit, z "nemožných misí" se nedá žít věčně. Nakonec se rozhodl pro Jacka Reachera. Fanoušci předlohy si rvali vlasy, protože Reacher je v knize dvoumetrová hora svalů. První film neměl nejhorší ohlasy a podobně skončily tržby. Dvojka měla rozhodnout, zda si tahle série zaslouží víc dílů. A opět to není jisté. Jednička svého času stála 60 milionů, startovala za 15 a celosvětově vydělala 218. Pokračování stálo stejně, má start za 22 a celosvětově už nastřádalo 53 milionů. Je to málo? V porovnání s prvním dílem ne. V porovnání s jinými filmy, co Cruise točí, ano. Takže znovu není jisté, zda se Reacher v Cruiseově podání vrátí. Jednoznačně tentokrát nepomůžou recenze, které nejsou moc pozitivní.
Elizabeth Reaser, Henry Thomas
Navíc Cruise ani neskončil první. Zlatou pozici si urval Tyler Perry, jehož komediální blbina Boo! A Madea Halloween urvala 28 milionů dolarů. Trošku paradoxně dopadl další nováček, pokračování hororu Ouija. Jednička byla vyloženě příšerná, z nějakého důvodu ale vydělala celosvětově 103 milionů a startovala za 19. Dvojka je naproti tomu hodnocená skvěle a přesto startuje jen za 14 až na třetím místě. Studio i tak nemá důvod k obavám - film stál jen 9. Přesto je jednoznačná škoda, že měl první díl takový zájem a dvojka, hodnocením patřící mezi nejlepší horory letošního roku, táhne méně.
Poslední novinkou, která se dokázala do TOP10 prodrat, je komedie Keeping Up with the Joneses. Důvod k oslavám to ale není. Přestože má snímek "toho debila z Pařby ve Vegas a Wonder Woman", otevřel až na sedmém místě za 5.4 milionů. Trailery vypadaly zábavně, výsledek prý ale za moc nestojí a diváci se rozhodli film v kinech ignorovat. Pravděpodobně právem.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.