US tržby: Kdo s koho? Účetní Ben Affleck, nebo bavič Kevin Hart?

US tržby: Kdo s koho? Účetní Ben Affleck, nebo bavič Kevin Hart?
Zúčtování | Warner Bros.
Herec, scenárista a režisér Gavin O'Connor přišel po na Oscara nominovaném Warriorovi (2011) s příběhem o geniálním a asociálním matematikovi (Affleck), který dělá černou práci pro zločinecké organizace. Teče mu do bot a tak zosnuje logický plán - začne pracovat pro poctivou klientelu. Jenže mrtvoly se kupí všude kolem. A i ten účetní je docela divnej...
Zúčtování
Zúčtování | Warner Bros.
Zúčtování (2016) vypadá dle dostupných upoutávek na solidně vypiplaný thriller s originální zápletkou. Dle dosavadních recenzí jde ale spíše o průměrný film. I tak se ale dostal na vrchol amerických tržeb. Může se pyšnit známými herci, jde v něm o peníze a smrt, což táhne. Zúčtování s odhadovaným rozpočtem 44 milionů USD utržilo ve 3.332 kinech necelých 25 mega. Není to zrovna převratné číslo. Ze zbytku světa zatím připlulo 2.8 milionu... Na komerční úspěch Affleckova režijního opusu Argo (stálo stejně jako Zúčtování, ale jen v USA utržilo 136 milionů) se zcela jistě nenaváže.
us-trzby-kdo-s-koho-ucetni-ben-affleck-nebo-bavic-kevin-hart
Kevin Hart: What Now?
Dokument na druhém místě?!? Ano, je to tak. Tahákem je herec, bavič a showman Kevin Hart, jehož novinka Kevin Hart: What Now? (2016) balancuje mezi záznamem zábavní show a dohrávanými scénkami ze zákulisí. Stand Up comedy, kde se Hart proslavil, zkrátka táhne. A tak může snímek s rozpočtem necelých 10 milionů dolarů skončit druhý v pořadí. Tržby? Necelých 12 milionů. Dodejme, že tři roky starý "první film" Kevin Hart: Let Me Explain utržil při rozpočtu pouhých 2.5 milionů USD milionů 32. Co do efektivity tedy patří pomyslné prvenství Kevinu Hartovi.
Emily Blunt
Emily Blunt
Adaptace bestselleru Dívka ve vlaku (2016) překlenula o druhém víkendu důležitou metu; tržby přesáhly filmový rozpočet. Ten nebyl nikterak závratný, činil 45 milionů dolarů. Za mysteriózní thriller plný flashbacků zaplatili diváci 11.974 milionů, jen o 10 tisíc méně než kolik připlulo ke Kevinu Hartovi. Dívka ve vlaku celosvětově utržila 80 milionů. Stála 45. Finanční žně se nekonají.
Až jedenáctá skončila další víkendová novinka, superhrdinský Max Steel (2016). Neznámý režisér a nevýrazní herci to spolu s podporou hračkářských firem a 20 miliony nevytrhli. Film šel do 2.034 kin a utržil jen něco málo přes 2 miliony.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.