41. týden-kinopremiéry: Inferno podle Dana Browna, afghánští rockeři a zamilovaný hrobník

41. týden-kinopremiéry: Inferno podle Dana Browna, afghánští rockeři a zamilovaný hrobník
Inferno s Tomem Hanksem.
Felicity Jones, Tom Hanks
Inferno s Tomem Hanksem.
Oscarový producent a režisér Ron Howard má na kontě třicítku děl, přičemž mu jako zdroj financování méně výdělečných - často ale zajímavějších - snímků slouží adaptace knih Dana Browna. Bestsellery prodchnuty konspirací a evropskou kulturou doprovází hvězda první velikosti Tom Hanks, na jehož bedrech leží budoucnost lidstva. O co jde v nejnovějším Infernu? Langdon (Hanks) rozplétá záhadu Dantova Pekla, musí se vypořádat se ztrátou paměti a jak už je tradicí, ani tentokrát se spektákl neobejde bez zápasu s globálním spiknutím.

Upoutávka:

Felicity Jones, Tom Hanks, Ron Howard, David Koepp, Dan Brown
Z recenze Františka Fuky: "Talent většiny tvůrců je nesporný, film dobře vypadá a zní, uvidíte pár zajímavých památek (především v Itálii a v Istanbulu) a některé scény jsou docela napínavě natočené... Ale byl bych opravdu rád, kdyby Ron Howard raději věnoval svůj talent a čas natáčení něčeho smysluplnějšího..." Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím 53 procent.  
Ondřej Vetchý, Petra Hřebíčková
Bezva ženská na krku | CinemArt
Producent Tomáš Hoffman (Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení, Nevinnost) si po sérii komerčně úspěšných filmů zkusil režii. Scenárista a režisér Jiří Vejdělek mu byl i v případě Bezva ženské na krku partnerem a společně natočili romantickou komedii o učitelce (Petra Hřebíčková), která uteče na venkov a zamiluje se do uťápnutého hrobníka (Ondřej Vetchý). Jde o další nenáročný český film mířící do kin. Recenzenti prozatím dávají 49 procent, přičemž se hodnocení pohybuje na škále od 30 do 80.

Upoutávka na Radio Dreams:

Radio Dreams
Fandové hudby mohou vyrazit na záznam posledního koncertu losangeleské rockové skupiny Mötley Crüe nebo na komedii Radio Dreams (2016). Ta se odehrává pro změnu v San Franciscu, kde se perské rádio chystá na velkou událost - afghánská rocková kapela si v přímém přenosu zajamuje se samotnou Metallicou. 
Zilionáři
Zilionáři
A když už je řeč o komediích, můžete se vypravit na jednu se Zachem Galifianakisem v hlavní roli. Zilionáři (2016) pojednávají o partě zlodějíčků, kterým se nějakým záhadným způsobem podaří vyloupit banku. Náhle mají v rukou 17 milionů dolarů, které se rozhodnou náležitě rozfofrovat. A právě na to čekají policejní kriminalisté... Kromě Galifianakise ve snímku hraje Owen Wilson nebo Kristen Wiig. Koho ale napadlo přeložit originální titul "Masterminds" pod českým "Zilionáři"?!? To mi hlava nebere. 

Trailer na Hedi:

Mohamed Ben Attia
Jaké starosti mají mladí muslimové? Na to odpoví koprodukční drama Hedi (2016) debutujícího režiséra Mohamada Bena Attiyi. Příběh sleduje introvertního mladíka, kterému rodiče namluví půvabnou nevěstu. Jen chvilku před svatbou se Hedi seznámí se spontánní tanečnicí Rym, což ho vybičuje postavit se osudu a zavedeným způsobům. Film tuniského autora získal na Berlinale dvě ceny a byl prvním arabským snímkem po dvaceti letech, který se na festivalu představil.
Bosch: Zahrada pozemských rozkoší
Bosch: Zahrada pozemských rozkoší
Milovníci výtvarného umění mohou od soboty 15. října vyrazit do vybraných kin na dokument Bosch: Zahrada pozemských rozkoší (2016). Holandský renesanční autor zemřel před 500 lety a jeho dílo plné kritiky lidských hříchů a aforismů nepřestává udivovat. Mezi nejznámější patří triptych Zahrada pozemských rozkoší zobrazující ráj s Adamem, Evou, podivuhodnými zvířaty, Bohem a peklem.

Upoutávka:

Bosch: Zahrada pozemských rozkoší
Seznam všech říjnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.