US tržby: Pro Hollywood to nebyl vůbec levný víkend

US tržby: Pro Hollywood to nebyl vůbec levný víkend
Studia proto, že vstoupily do kin hned dva možné velké propadáky. Oba sice víkendu dominovaly, očekávaly se ale podstatně lepší výsledky. Nejlépe si vedla novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Snímek otevřel za 28.5 milionů dolarů a skončil první. Vzhledem k vysokému rozpočtu (110 milionů) ale nejde mluvit o vítězství. Zbytek světa přihodil dalších 37 milionů, takže by nemělo jít o vyložený finanční průšvih. Od adaptace bestselleru, navíc v režii kultovního režiséra, se ale čekal razantnější start. Takhle to zatím vypadá na druhé Temné stíny, které měly obdobný debut a přestože něco vydělaly, v kinech se zdaleka nezaplatily.
Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Ještě hůře se uvedlo drama podle skutečných událostí Deepwater Horizon: Moře v plamenech. Snímek vypráví o 20. dubnu 2010, kdy došlo v Mexickém zálivu na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon k jedné z největších člověkem způsobených katastrof na světě. U filmu se znovu sešli režisér Peter Berg a herec Mark Wahlberg, kteří tři roky zpátky zaváleli v kinech válečnou řežbou Na život a na smrt (také vycházela ze skutečného příběhu). Pánové si chtěli úspěch zopakovat, zdá se ale, že si urvali příliš velké sousto... respektive velký rozpočet. Ten je (stejně jako i nové burtonovky) štědrých 110 milionů dolarů (u vojáků byl "jen" 40). Víkendový otvírák za 20 milionů je pro Deepwater Horizon prakticky smrtelný. Film se v kinech 100% nezaplatí.
Nejvíce to z nováčků každopádně prohráli Zilionáři. Nová komedie režiséra hitu Napoleon Dynamit skončila až šestá s 6.6 miliony. Navzdory hodně zajímavému základu (snímek popisuje případ skutečné loupeže, která byla tak absurdní a mimo, že ji mohl vymyslet jen sám život) jde podle všeho o nepříliš zajímavý film, který plýtvá námětem i talentovaným obsazením.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.