Televizní klasiky Dynastie a Magnum se dočkají restartu

Televizní klasiky Dynastie a Magnum se dočkají restartu
John Hillerman
Oba seriály v našich končinách dost dobře známe, i když jsme si je - na rozdíl od amerického publika - užívali až počátkem devadesátých let. Zatímco Dynastie byla, podobně jako Dallas, taková ta vděčná kulisa pro domácí práce (živě vzpomínám, že u toho moje máma stihla vždycky minimálně navařit a vyžehlit), Magnum se vezl na vlně pohodových seriálů s detektivní příchutí, kde nešlo ani tak o složité odhalování stop (od toho jsme tu měli Columba), jakožto o hlavního rošťáckého hrdinu, kterého davy milovaly.
televizni-klasiky-dynastie-a-magnum-se-dockaji-restartu
Joan Collins jako Alexis. Najde nové série podobně silnou záporačku?
U Dynastie je s podivem, že zprávy o remaku přichází až nyní. Vždyť konkurenční Dallas (v devadesátkách jste buď koukali na jedno nebo druhé) se už restartu dočkal. Stalo se tak v roce 2012, v castingu nechybělo několik původních herců a seriál se "dožil" tří sezón. Ale zpátky k Dynastii. Její novou verzi připravuje stanice The CW, přičemž projektu se ujmou autoři výborného seriálu Super drbna Josh Schwartz a Stephanie Savage. Duo spojí síly s tvůrci původní show a vytvoří moderní verzi klasické soap opery.
Nová Dynastie se znovu zaměří na dvě z nejbohatších amerických rodin, Carringtonovy a Colbyovy, kteří ani po letech nezanechali soupeření. V centru by měly být dvě ženy - Fallon Carrington, dcera miliardáře Blakea Carringtona a hispánka Cristal, její nastávající nevlastní matka, která se chystá přivdat do zámožné rodiny a tím si zajistil lepší životní úroveň.
Původní seriál vysílala stanice ABC v letech 1981–1989 a šlo o neskutečný hit. Velký podíl na tom měla legendární mrcha Alexis (Joan Collins), která byla pro úspěch Dynastii podobně klíčová, jako J.R. pro konkurenční Dallas.
Obrázek článku
Zmíněná ABC naopak chystá nového Magnuma. Restartovaná série se zaměří na dceru Lily "Tommy" Magnum, která se vrátí na Havaj, aby po otci převzala řemeslo. To dává prostor k účasti samotného Toma Sellecka, který se v původním seriálu ujal hlavní role. Herec je pořád ještě ve formě, takže by s nějakým tím hostováním (pokud si najde čas) neměl mít problém.
televizni-klasiky-dynastie-a-magnum-se-dockaji-novych-dilu
John Hillerman
Jednou z klíčových postav původní show byl i Jonathan Quayle Higgins III, který prakticky v každém díle vedl s Magnumem velmi vtipné dialogy. S jeho návratem bohužel v největší pravděpodobností počítat nemůžeme - herec John Hillerman, který se Higginse nedolatelným způsobem ujal, odešel v roce 1999 do hereckého důchodu a podle posledních zpráv už se pohybuje jen na vozíku.
Původní Magnum se dočkal osmi sezón. Televize tedy má na co navazovat.
Víte že...
... byl Tom Selleck hlavním kandidátem na roli Indiana Jonese? Bohužel v době, kdy se připravoval první díl, natáčel Magnuma a televizní stanice mu neumožnila, aby film natočil. Postava tak putovala k Harrisonu Fordovi.