Skládejte origami s hrdiny loutkového filmu Kubo a kouzelný meč (SOUTĚŽ)

Skládejte origami s hrdiny loutkového filmu Kubo a kouzelný meč (SOUTĚŽ)
Zkusíte je složit? Origami válečníci v pracovně studia LAIKA. | LAIKA
slozte-si-origami-hrdiny-loutkoveho-filmu-kubo-a-kouzelny-mec
Oficiální text distributora:
Na skalnatém pobřeží starodávného Japonska žije na vysokém výběžku nad mořem chlapec jménem Kubo. Je to chytrý, i když zanedbaný rošták s dobrým srdcem. Žije velmi skromně, ze dne na den, a udivuje lidi svým darem vyprávět příběhy za pomoci skládanek origami. V noci se Kubo stará o svou chřadnoucí matku. Jeho víceméně poklidný život je narušen, když Kubo náhodně přivolá ducha z minulosti, který se objeví, aby vykonal dávnou mstu. Na útěku Kubo spojí své síly s praktickou a přímočarou Opicí a donkichotským hmyzím samurajem Broukem. Společně se vydávají na vzrušující cestu, aby vyřešili záhadu Kubova otce, největšího samuraje, jakého kdy svět poznal. Kubo musí najít to, co po sobě jeho otec zanechal...
Klíčovým prvkem filmu Kubo a kouzelný meč je origami. „V počátečních scénách vidíme Kuba, jak používá svůj kouzelný šamisen k tomu, aby z prostých listů papíru vytvořil origami, které pak vyprávějí příběh jeho rodiny a hrdinské činy Hanza, jeho otce, největšího samurajského bojovníka, jaký kdy žil,“ říká scenárista filmu Chris Butler.
Kubo a kouzelný meč
Kubo a kouzelný meč | LAIKA
Tradiční origami vzniklo v Japonsku v době Edo. Slovo origami vzniklo složením slova ori, což znamená „skládat“, a kami, což znamená „papír“. Umění origami tkví v poskládání rovného čtverce papíru pomocí skládacích a tvarovacích technik do tvarů zvířat nebo rostlin. Současní tvořitelé origami obvykle používají ke své práci i nůžky, lepidlo nebo kresby na papíře. Nemnoho malých základních skládanek origami je možné kombinovat různými způsoby tak, aby vznikly složité tvary, nicméně nejznámější origami model je japonský papírový jeřáb. Papír může mít různé barvy, tisky nebo vzory.
Kubo a kouzelný meč
Zkusíte je složit? Origami válečníci v pracovně studia LAIKA. | LAIKA
Ve spolupráci s distributorem filmu, společností CinemArt CZ, vám přinášíme soutěž o 10 origami skládaček s motivem Kuba a kouzelného meče. Co musíte udělat pro to, abyste měli možnost dosáhnout na výhru? Stačí, když do pondělí 10. října do 12:00 napíšete 3 nové komentáře k filmům z naší databáze (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "kubo") zašlete váš nick name. Deset z vás se může těšit na tématické origami k filmu Kubo a kouzelný meč.

Trailer s českým dabingem: