Režisér Jon Favreau natočí pro disneyho hraného Lvího krále

Režisér Jon Favreau natočí pro disneyho hraného Lvího krále
A protože to byl právě režisér Jon Favreau, který si s novou verzí Knihy džunglí tak dobře poradil (snímek získal výborné recenze a celosvětově vydělal téměř miliardu), bude to právě on, kdo natočí i hraného Lvího krále. Po vzoru původního filmu bude i remake částečný muzikál, přičemž by neměla chybět žádná důležitá píseň z originálního soundtracku.
Studio Disney tak pokračuje ve "vykrádání" vlastního archivu, přičemž v přípravě jsou momentálně hrané filmy s řadou klasických postav (Mulan, Dumbo, Zvonilka, Aladdin, Medvídek Pú, Peter Pan a Cruella De Vil). Jak se zdá, originální pohádky se v nejbližší době od studia jen tak nedočkáme.
Obrázek článku
Studio neupřesnilo, kdy hraný Lví král dorazí do kin. Favreau každopádně bude mít plné ruce práce, protože by měl také natáčet Knihu džunglí 2.
Oficiální popis původního filmu je následující: Zdivočelé stádo hnané na Scarův příkaz potměšilými hyenami by bezbranného Simbu určitě zadupalo do země, kdyby jej nezachránil jeho otec Mufasa. Při zoufalé záchraně však zahyne. Protřelému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar se svojí suitou konečně dostane k moci - zatímco Simba si najde nové zvířecí přátele Pumbu a Timona, s nimiž v duchu bezstarostné filozofie Hakuna Matata vyroste do majestátní lví podoby. Ale země jeho otce strádá, královská krev se nezapře a kdesi na hvězdné obloze si Mufasa hluboce oddychl, když probuzený Simba razantně vyrazil v jeho královské stopě...
Víte že...
... se měl Lví král jmenovat Král džungle a měl být o afrických lvech žijících v džungli? Následně ale produkční tým zjistil, že lvi vlastně v džungli nežijí.