US tržby: Sedm statečných nebo animované Čapí dobrodružství?

US tržby: Sedm statečných nebo animované Čapí dobrodružství?
Ben-Hur
Na body, pokud mluvíme o recenzích, si oba filmy vedly víceméně stejně. O vyložené bombě se mluvit nedá, čísla obou snímku nicméně skončila na Rottentomatoes nad 60%. Což je v případě animáku i remaku vždy jednoznačný úspěch. Bylo proto otázkou, jaká cílovka nakonec vyhraje.
Zkušenost by tipovala animák (remaky to mají všeobecně těžší), ale rodiče zřejmě ještě nechtějí hned na začátku školního roku své ratolesti odměňovat a tak v zápase lépe skórovalo Sedm statečných. Snímek otevřel za 34 milionů dolarů a s přehledem si urval první místo. Zdá se to málo? Kdepak, ve skutečnosti jde o úspěch. Za prvé proto, že jde o western, což je samo o sobě v posledních letech - pokud jde o komerční potenciál - nevděčný žánr. Druhým handicapem je to, že jde o remake všeobecně milované klasiky.
Jack Huston
Ben-Hur
Stačí připomenout jiný remake a to Ben-Hura, který to letos také zkusil v kinech a z amerických sálů si odnesl dohromady směšných 26 milionů. Nových Sedm statečných přišlo studio na 90 milionů, takže film ještě čeká dlouhá cesta, než bude v zelených číslech. Celosvětově za víkend nastřádal 56 mega, což je příslib toho, že se tahle oprášená značka studiu nevymstí.
Animované Čapí dobrodružství, jediná další novinka v TOP10, se tak musela spokojit se stříbrným startem. Film o víkendu vydělal 21 milionů, respektive 39 celosvětově. Není to žádné oslnivé číslo pro animák, studio ale z kapes dalo jen 70 milionů, takže návratnost zisků je již nyní stoprocentní.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.