Téma: Filmy, na kterých spolupracovali Brad Pitt a Angelina Jolie

Téma: Filmy, na kterých spolupracovali Brad Pitt a Angelina Jolie
Je pravdou, že zprávu o rozvodu nikdo nečekal. Brad Pitt a Angelina Jolie byli označování za nejkrásnější a současně nejukázkovější pár Hollywoodu. Oba ohromně schopní, populární, pečlivě si vybírající projekty. Oznámení o konci vztahu překvapilo i proto, že se brali teprve dva roky zpátky (přičemž jako pár oficiálně vystupovali od roku 2004). Důvodu rozvodu jsou poměrně "tradičně bulvární" - Pitt prý příliš pije, kouří trávu, má v rauši výbuchy vzteku atd.. Posledním hřebíčkem údajně byla nevěra s Marion Cotillard, s níž natočil Spojence, který letos v prosinci půjde do kin. Je pravdou, že i s Jolie se Pitt seznámil na place. Na druhou stranu, média spekulují při natáčení prakticky každého většího filmu o tom, že spolu hlavní hvězdy něco mají.
Faktem je, že Jolie požádala o rozvod s tím, že chce do plné péče všech šest dětí (tři vlastní, tři adoptované)... což mi nepřijde z pohledu chlapa zas tak špatná situace pro Brada. Svět zprávu o rozchodu vnímá bolestivě, je ale nepochybně minimálně jedna osoba, která to tak dramaticky nevidí...
Obrázek galerie #1
Obrázek galerie #2
(nazapomínejme na to, že právě kvůli románku s Jolie skončilo manželství Pitta a Jennifer Aniston, s níž byl oblíbený herec pět let ženatý)
Přestože stál slavný hollywoodský (nyní již ex)pár bok po boku více jak dekádu, za celou dobu se společně podíleli na pouhých třech filmech.
Mr. & Mrs. Smith (2004)
Tady to všechno začalo. Komedie o dvou tajných špionech, kteří o své druhé identitě navzájem nevědí, ale skončí v manželství, aby se nakonec pokusili zlikvidovat jeden druhého, odstartovala celý "Brangelina" kolotoč. Právě během natáčení filmu se Pitt s Jolie sblížil a výsledkem byl rozvod s Aniston a vytvoření "nejhezčího páru Hollywoodu". Úspěšnější - z hlediska profese - start si dvojice přát nemohla. Mr. & Mrs. Smithsi vedl slušně i kritiků a celosvětově film vydělal takřka půl miliardy. Je vlastně až s podivem, že nedošlo nikdy na přímé pokračování. Teď už se ho 100% nedočkáme.
Síla srdce (2007)
Síla srdce
Filmový příběh reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven, má poměrně pikantní zázemí. Jolie si ve filmu zahrála jeho ženu a Pitt film produkoval. Respektive se o jeho vznik zasadila Pittova produkční firma Plan B Entertainment, kterou založil se svou ex Aniston. Vlnu nevole vyvolalo dále to, že se Jolie k roli dostala "protekčně" (kritikům vadilo, že běloška hraje původem míšenku). Snímek samo o sobě si nicméně nakonec odnesl výborné kritiky a samotná Jolie získala nominaci na Zlatý glóbus pro nejlepší výkon v dramatu. V kinech ale film široké publikum oslovit nedokázal.
U moře (2015)
Angelina Jolie, Brad Pitt
Zprávy o rozvodu zaskočily fanoušky i proto, že se loni, po dlouhých 11 letech, pár konečně zase sešel před kamerou. Stalo se tak v dramatu U moře, který Jolie současně napsala a režírovala. Zajímavostí je, že snímek vypráví o rozpadajícím se vztahu, jehož protagonisty hrají právě Pitt a Jolie. Že by taková "terapie prací", která naznačuje, že již tehdy měl pár problémy a snažil se je urovnat filmovou řečí? Možná. Snímek v rovině současných událostí každopádně dostává úplně novou příchuť a mohl by se znovu těšit zájmu diváků (čehož se po slabých recenzích v době premiéry nedočkal).
Abychom to shrnuli - na to, že šlo bezesporu o nejslavnější pár moderního Hollywoodu, toho v rámci filmové tvorby Pitt s Jolie moc nevyužili. Pro ty z nás, kdo neřeší osobní život celebrit, ale jejich práci, tudíž rozvod vlastně nic na situaci nemění. Pitt s Jolie spolu totiž stálý filmový pár nikdy netvořili.