36. týden-kinopremiéry: Drahocenné vltavíny, zázračné přistání a další lovecká sezóna

36. týden-kinopremiéry: Drahocenné vltavíny, zázračné přistání a další lovecká sezóna
Sully: Zázrak na řece Hudson
Tom Hanks
Sully: Zázrak na řece Hudson
Posledního května oslavil 86. narozeniny a dnes do českých kin uvádí svůj nejnovější film s pořadovým číslem 35! Clint Eastwood dál povzbuzuje hrdou duši amerického národa. Tentokrát se zaměřil na příběh leteckého kapitána Sullyho Sullenbergera (Tom Hanks), který v lednu 2009 nouzově přistál na řece Hudson a zachránil život 155 pasažérů. Jenže to, co následovalo, bylo hotové psychické peklo. Sully byl obviněn z nedbalosti, veřejnost a média mu fandila, jenže stání u soudu hrozilo zničením jeho pověsti a kariéry.

Trailer:

Sully: Zázrak na řece Hudson: trailer | Freeman Ent.
Eastwood to hraje na jistotu, Hanks minimalisticky. A vy si připravte kapesníky. Ne, Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) není emocionální vyděračkou, ale prvotřídně natočeným snímkem, který se ze zdánlivě nudných, zdlouhavých a pořádně rozkladných událostí snaží vytěžit film s velkým F. Eastwood jistě natočil o poznání lepší a se zajímavějšími tématy, ale i tak jde o takový malý zázrak. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 76 procent.
Emma Roberts
Nerve: Hra o život
"Jste hráč, nebo divák?" V případě sledování thrilleru Nerve: Hra o život (2016) naštěstí to druhé. Oč tvůrci série Paranormal Activity usilují v novince? Vystrašit vás zdánlivě neškodnou hrou na internetu. Po jednoduchých úkolech (polib kluka v kavárně) dojde na útěk z obchodu v nezaplacených šatech. Ale to je jen začátek...

Trailer:

Emma Roberts, Dave Franco
V hlavních rolích Emma Roberts, Dave Franco a temná místa internetové sítě. Postupem času jsou úkoly a situace dost podivné a paranoidní. Jde nicméně o modelovou situaci. Snad pochopí i cílovka - tedy mladí lidé - že internet a počítač nejsou ikony, po nichž by měli přebírat sebebizarnější informace a nápady, jak se bavit a vést život. Může to být lákavé, ale nemusí to vůbec dobře skončit.
Michael Cristofer, Tim Roth
Chronic
Herec Tim Roth má něco do sebe. Na škále gauner-kladný hrdina je značně proměnlivý. Vystačí si s minimálními výrazovými prostředky, aby vám zajistil nevšední divácký zážitek. Dočkáte se ho i díky dramatu Chronic (2015)? Když budete obrněni trpělivostí a připraveni na solidní depku, pak ano. V koprodukčním filmu totiž Roth hraje asistenta umírajících lidí. Je klidný, uzavřený, soucitný. Proč ale dělá právě toto povolání? Přivedly ho k němu snad kostlivci z minulosti? Recenze filmu Chronic najdete zde. Prozatím 68 procent.
Marek Adamczyk, Petr Jarchovský, Bolek Polívka, Dan Wlodarczyk, Gabriela Míčová, Jenovéfa Boková
Pavel Liška je Zloděj zelených koní (2016). Hledá vltavíny, aby zbohatl, dokázal si, že je chlap, byl nezávislý po způsobu zlatokopů z dob zlaté horečky. Nový film Dana Wlodarczyka byl inspirován knihou Jiřího Hájíčka. Ten nicméně příběh situoval před a těsně po sametovou revoluci. Byla v něm přítomna nejistota doby. Filmoví Zloději zelených koní ale nedokáží zprostředkovat ono zapálení pro nelegální činnost. Námět byl nicméně slibný. Recenzenti prozatím dávají 62 procent.
Lovecká sezóna: Strašpytel
Po sedmi letech je tu třetí díl animované Lovecké sezóny: Strašpytel (2015). Na scénu se vrací jelen Elliot a medvěd Boog, který má stále veliký strach ze života v divočině. Báchorka o nebezpečném vlkodlakovi zafunguje prvotřídně a Boogovi kamarádi se rozhodnou vyléčit medvěda svéráznou metodou - terapií strachem. Další ujetost pro malé diváky.
Nick Cave
Nick Cave | Aerofilms
Závěrem něco pro fajnšmekry a fanoušky hudebníka, spisovatele a scenáristy Nicka Cavea. Den před vydáním nového alba jeho skupiny Bad Seeds zamíří do vybraných kin dokumentární zpověď Nick Cave: One More Time with Feeling. V díle zazní kompletní nové album "Skeleton Tree" a originální autor se vrátí zřejmě k nejbolestnějšímu tématu svého života - loňské smrti syna. Mělo by to být o poznání upřímnější a méně stylizované než předešlé hudební drama Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014). V kinech bude One More Time with Feeling pouze dnes. Přehled, kde snímek promítají, najdete zde.
Nick Cave
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.