US tržby: Absence silných novinek nahrála hororu, u něhož diváci napětím nedýchají

US tržby: Absence silných novinek nahrála hororu, u něhož diváci napětím nedýchají
První byl znovu v ohlasech oslavovaný horor Smrt ve tmě, který se v originále příhodněji jmenuje Don't Breathe (neboli Nedýchej, což je vhodná rada ve chvíli, kdy vás chce zabít agresivní slepec s vynikajícím sluchem). Snímek se oproti minulému víkendu propadl o 40%, to není na horor vůbec špatný ústupek. Z amerických kin zatím přiteklo 51 milionů dolarů, což je skvělá cifra pro film, který stál necelých deset. Brzy nepochybně přijde dvojka.
Zpomalil pád Sebevražedného oddílu, který si na druhé pozici pohoršil o pouhých 19.8%. Celosvětové tržby jsou momentálně 675 milionů dolarů. Na startující značku nejde o vůbec mizerné číslo, u Warnerů si ale od týmovky superzáporáků přeci jen slibovali něco lepšího. Minimální propad si připsaly i třetí animák Kubo a kouzelný meč (o 18.5%) a čtvrtý Můj kamarád drak (16.3%). Žádná výrazná čísla ale ve výsledku samozřejmě nepadala, což ostatně platí pro celý TOP10. Jedna novinka se ale do desítky protlačila.
Jde o drama The Light Between Oceans, v němž se Michael Fassbender, vydá do Austrálie se svou ženou, aby se starali o maják a konečně založili rodinu. Nezní to jako vzrušující zápletka, film je na tom prý podobně. Start až na osmém místě za 4.6 milionů přesto nikoho moc bolet nebude. Film stál totiž jen dvacku, takže i když se nezaplatí v kinech, video a televize to jistí.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.