Jackie Chan bude za svou kariéru oceněn čestným Oscarem

Jackie Chan bude za svou kariéru oceněn čestným Oscarem
Jackie Chan, momentálně druhý nejlépe placený herec světa podle časopisu Forbes, je bezpochyby ikonou. Vytvořil nespočet kultovních filmů, nemluvě o jeho tradici nenechat se zastupovat kaskadérem, která vedla nejen k řadě nezapomenutelných akčních scén, ale také k nespočtu zranění.
U Chana navíc nejde jen o komediální akci (která ho nicméně bezpochyby proslavila). Současně nejednou dokázal, že umí být i velmi dobrý dramatický herec (syrová kriminálka Strach nad Hongkongem, historické drama Město zločinu, kde dokonce vůbec nebojuje), nemluvě o jeho celkové univerzálnosti - je nejen hercem, ale i režisérem, scenáristou, autorem řady písní, které v jeho filmech zazněly, producentem a přirozeně choreografem akčních scén.
Čestného Oscara, který je vždy předskokanem klasických nominací, vyjma Chana dostanou i střihačka Anne V. Coates, casting director Lynn Stalmaster a dokumentární filmař Frederick Wiseman. Čestná cena je udílena od roku 1929 za ocenění mimořádného celoživotního díla, výjimečného přispění filmovému umění a vědám nebo vynikající službě samotné Akademii.
A na konec jedno vynikající video, ve kterém Tony Zhou z kanálu Every Frame a Painting trefně rozebírá, proč je Jackieho styl natolik jedinečný.
Víte že...
... navzdory tomu, čím vším už si Jackie v rámci natáčení komplikovaných akčních scén prošel, pořád je ještě jedna věc, které se bojí? Jde o jehly.