Nechybělo mnoho a Captain America mohl bojovat proti hordě nemrtvých

Nechybělo mnoho a Captain America mohl bojovat proti hordě nemrtvých
Captain America vs. zombies | Marvel Studios
Jeho představitel Robert Downey Jr. vyjednával se studiem podmínky a i když se počítalo s jeho návratem, pořád musel být k ruce záložní plán.
Jaký, to prozradili režiséři filmu Anthony a Joe Russoovi. Nešlo by o občanskou válku, neboť by se nehrálo o práva mutantů. Pořád by ale Cap bojoval proti svým přátelům a tudíž byl postaven před různá morální dilemata. Záporák by se neměnil (Zemo v podání Daniela Brühla), hnacím motorem zápletky by ale byly takzvané šílené bomby (v originále Madbomb). Šílená bomba, kterou vymyslel v roce 1976 scenárista a kreslíř Jack Kirby, je poměrně zajímavá vychytávka - po výbuchu totiž neničí okolí, ale vyšle sonickou vlnu, který zasáhne mozky lidí a ti se pak chovají jako zombie.
Mezi zasaženými by byli i někteří Avengeři, takže by měl Captain o zábavu postaráno (a všeobecným problémem by bylo to, že zasažení jsou vlastně nevinní, takže by v ideálním případě nesměl Cap nikoho zlikvidovat).
Downey nakonec na plac nastoupil, takže na alternativní plán nedošlo. Možná je to ale škoda. Nechápejte mě špatně, Občanská válka se mi líbila a nebál bych se ji označit za jednu z nejlepších marvelovek vůbec. Varianta se zombies nicméně nezní vůbec špatně. Snad jí do budoucna studio využije.
Jeremy Renner, Chris Evans, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie
Captain America: Občanská válka