Pokud na Warcraft 2 dojde, možná ukáže prostředníček americkým divákům

Pokud na Warcraft 2 dojde, možná ukáže prostředníček americkým divákům
Warcraft: První střet | CinemArt
Pacific Rim stál 190 milionů a v Americe vydělal jen 101. Čína přidala 111 a celosvětové tržby se zastavily na 411 milionech. I když tak film ve Státech vydělal málo, přesto se nyní pracuje na pokračování. Celosvětové tržby také mohou za to, že je ještě ve hře další Terminátor. Poslední díl Genisys stál 155 milionů a z domácího trhu si odnesl 89. Jasný průšvih. Jenže v Číně za Arnieho utratili fanoušci dalších 113 a globální číslo se zastavilo na 440.
V čem je zakopaný pes aneb Proč filmy podle počítačových her stále stojí za ...?
Téma14. 11. 2017
V čem je zakopaný pes aneb Proč filmy podle počítačových her stále stojí za ...?
Bylo jen otázkou času, kdy hollywoodská studia dojdou k odvážné myšlence, že nemusí drahé filmy nutně cílit na americké publikum. Zdá se, že došlo na lámání chleba s fantasy Warcraft: První střet, což by měl být první díl plánované trilogie. Film v Americe vyloženě propadl. Rozpočet 160 milionů, tržby pouhých 47. Obvykle by něco takového znamenalo okamžitý konec pro sérii a pravděpodobně by o značku nikdo léta neměl zájem. Jenže přišla ke slovu Čína. Ta přidala do kasy ohromných 220 milionů, přičemž celosvětové tržby jsou 433 milionů. Najednou už rozpočet 160 milionů nevypadá vůbec jako problém. Podle několika zdrojů nyní studio zvažuje změnu strategie. Warcraft 2 nepůjde do amerických kin (=ušetří se na propagaci) a herecky bude film více "čínskocentrický", aby se na čínském trhu ještě lépe prodal.
Jde zatím o pouhé spekulace, pokud ale studio skutečně k radikálnímu tahu svolí, můžeme počítat s návratem režiséra Duncana Jonese. Ten projekt označil za srdcovku a nejednou vyjádřil přání, že by rád natočil celou trilogii.
Warcraft: První střet
Warcraft: První střet